PODNETA NOVA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV HANTERA BAJDENA: Preti mu 17 godina ROBIJE, evo zašta ga terete

Autor:

Svet

08.12.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo pravde SAD podnelo je novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena, sina američkog predsednika, optužujući ga da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara. Hanter Bajden (53) je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza, a ukoliko bude osuđen, preti mu kazna do 17 godina zatvora.

PODNETA NOVA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV HANTERA BAJDENA: Preti mu 17 godina ROBIJE, evo zašta ga terete

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden

Ministarstvo pravde je saopštilo da je istraga o Hanteru Bajdenu u toku i da je Bajdenov sin učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine. Umesto toga, potrošio je ogromne sume novca na drogu, devojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, automobile, odeću i druge stvari, uključujući više od 70.000 dolara za programe odvikavanja od droga.

Nije jasno kada će se Hanter Bajden pojaviti na sudu. U optužnici se navodi da je on ostvario velike zarade dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala. Hanter Bajden je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

U 1988. godini, bio je uhapšen zbog posedovanja droge na obali Nju Džerzija. Takođe, bio je optužen za posedovanje ilegalnog oružja, ali je postigao dogovor sa tužilaštvom koji mu je omogućio da izbegne tu optužbu.

Ako Hanter Bajden bude osuđen za utaju poreza, mogao bi se suočiti sa značajnim posledicama. Prema IRS-u, kazne uključuju zatvorsku kaznu ne duže od pet godina, novčanu kaznu ne veću od 250.000 dolara za pojedince ili 500.000 dolara za korporacije, ili oboje, zajedno sa troškovima procesuiranja. Pored toga, mogao bi biti obavezan da plati neplaćene poreze, plus kamate i kazne. Utaja poreza može takođe dovesti do gubitka kredibiliteta i oštećenja reputacije. Osobe koje su osuđene za utaju poreza mogu imati poteškoće u dobijanju kredita, otvaranju bankovnih računa ili pronalaženju posla.

Predsednik SAD nije dao detaljan komentar o ovom slučaju. Portparol Bele kuće, Ian Sam, izjavio je: "Predsednik i prva dama vole svog sina i podržavaju ga dok nastavlja da obnavlja svoj život. Nećemo imati daljih komentara.".

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading