"MOGUĆE JE POBEDITI SAMO AKO ZAŠTITITE CIVILE!" Američki ministar odbrane: Ako ih oterate u zagrljaj neprijatelju, taktičku pobedu zamenili ste strašnim porazom

Autor: Tanjug

Svet

02.12.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naveo da je ''lično podstakao izraelske lidere da izbegavaju civilne žrtve''.

"MOGUĆE JE POBEDITI SAMO AKO ZAŠTITITE CIVILE!" Američki ministar odbrane: Ako ih oterate u zagrljaj neprijatelju, taktičku pobedu zamenili ste strašnim porazom

Foto: Tanjug/AP

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas, komentarišući borbe između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas da je u ''ratu u urbanim uslovima moguće pobediti samo ako štitite civile''.

Govoreći na Reganovom nacionalnom forumu u Kaliforniji, Ostin je uporedio sukob Izraela i Hamasa sa vojnom kampanjom koju su SAD vodile protiv Islamske države, koja je, kako je naveo, bila duboko usađena u urbana područja, prenosi Haarec.

- Međunarodna koalicija protiv Islamske države naporno je radila na zaštiti civila i stvaranju humanitarnih koridora, čak i tokom teških borbi. Ako civile oterate u zagrljaj neprijatelju, taktičku pobedu zamenili ste strašnim porazom - rekao je on.

On je naveo da je ''lično podstakao izraelske lidere da izbegavaju civilne žrtve'', kako u Pojasu Gaze, tako i na okupiranoj Zapadnoj obali, kao i da ''dramatično prošire pristup humanitarnoj pomoći''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading