UŠAO U KOLA I PREGAZIO STARATELJKU: Britanija frapirana brutalnošću 12-godišnjaka: "Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo..." ODRASTAO U UŽASNOJ PORODICI

Autor:

Svet

30.11.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvanaestogodišnji dečko je zatvoren zbog ubistva udomiteljke Marcije Grant (60), koju je pregazio njenom Hondom Civic. U automobil se uputio s fantomkom na glavi i nožem u ruci, ignorisao je sve pretnje njenog supruga Delroya i ubacio u rikverc. Na putu mu se našla šezdesetogodišnjakinja koja je tragično završila, prenosi Dejli mejl.

UŠAO U KOLA I PREGAZIO STARATELJKU:  Britanija frapirana brutalnošću 12-godišnjaka: "Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo..." ODRASTAO U UŽASNOJ PORODICI

Foto: Tanjug/AP

Britanska policija

"Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo", rekao je dečko nakon hapšenja.

Dečko koji je u međuvremenu proslavio trinaesti rođendan, prvotno je optužen za ubistvo, a zatim je optužba izmenjena u lakše krivično delo - izazivanje smrti opasnom vožnjom.

 

Osećamo se iznevereno od Državnog tužilaštva koje nije privelo pravdi slučaj naše mame, poručili su iz porodice Grant nakon što je tinejdžer osuđen na dve godine pritvora za maloletnike na krunskom sudu u Sheffieldu.

 

Na slobodu će izaći za manje od pet meseci zbog vremena koje je već proveo u pritvoru. Marcijina deca, Shaun (37) i Gemma (39), rekli su kako je njihov otac duboko traumatiziran smrću supruge s kojom je 39 godina bio u braku.

Zašto je to učinio? Iza ove tragedije stoji priča o slomljenom Ujedinjenom Kraljevstvu: bespomoćni roditelji, porodično nasilje i divlji dečko. Njegov je otac, prema rečima radnika doma, čitav život ulazio i izlazio iz zatvora uglavnom zbog krađa i provala. Takođe je tukao dečakovu majku koja nije znala čitati ni pisati.

Ni jedno od njih nije imalo roditeljsku kontrolu nad svojim sinom. Jedva da je pohađao školu, a jednom je čak držao nož pod vratom biološke majke.

Na sudu je rečeno da je 12-godišnjak od svoje devete godine gangster te da uvek sa sobom nosi nož. Na fotografijama na društvenim mrežama može se videti dečko s podignutim srednjim prstom. Grant, koja je bila udomiteljica, primila ga je pod svoj krov bez oklevanja. Svađali su se oko serija koje je gledao i frizure koju je nosio, no nastojala je minimalno reagirati na probleme u ponašanju kod udomljene dece.

Njena dobra narav i beskrajno strpljenje doveli su je do smrti. Svi koji su poznavali delinkventa i njegovu porodicu, nisu iznenađeni ishodom.

 

Dečko mi je nekoliko puta pokušao provaliti u kuću, bio je van kontrole. Izašao bi kroz prozor svoje sobe i izbacio sve smeće u moj vrt. Od opštine sam dobio pismo da moram to očistiti ili mi prete 1000 funti kazne. Pokušao sam objasniti da moji susedi stvaraju nered pa sam na kraju zaradio kaznu od 500 funti, rekao je jedan od suseda.

 

Susedi su ispričali kako je dečko krao po trgovinama i koristio karticu svoje majke za kupovinu odeće i naručivanje patika. Uspoređivali su ga s njegovim ocem koji bi noću krao odeću doniranu u dobrotvorne svrhe, a zatim je prodavao. Porodica je izbačena iz kuće čemu su se obradovali svi susedi.

Videli smo kad su spakirali stvari i pomislili hvala Bogu. Nisu imali prijatelje, a dečko je bio pretnja jer nije išao u školu zbog svog ponašanja, rekli su susedi.

U izjavi koju je dao policiji, dečak je rekao da je ukrao auto kako bi posetio svoju biološku majku. Dok je Marcijin suprug pokušao zaustaviti dečaka, ubacio je u rikverc i pregazio udomiteljicu. Grant je ciglom razbio vozačev prozor, točak Honde Civic prešao je preko Marcije koja je zadobila smrtonosne povrede grudnog koša.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading