NAJUŽASNIJA PRIČA IZ GAZE: Petoro palestinskih beba umrlo u bolnici, izraelska vojska oterala lekare, tela ostavljena da ISTRUNU (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

30.11.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizacija za ljudska prava pozvala je globalnu zajednicu da nezavisno istraži zašto su petoro palestinske dece navodno ostavljena da umru u bolnici Al-Nasr u Gazi, nakon što je osoblje prisilno evakuisano od strane IDF.

NAJUŽASNIJA PRIČA IZ GAZE: Petoro palestinskih beba umrlo u bolnici, izraelska vojska oterala lekare, tela ostavljena da ISTRUNU (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen Daily Mail

Švajcarska organizacija Euro-Mediterranean Human Rights Monitor (Euro-Med) je izjavila da je mogla da “potvrdi da je dokumentovala otkriće petoro mrtvih beba u stanju raspadanja” u neonatalnom odeljenju bolnice Al-Nasr.

Prema izveštajima, bebe su ostavljene da umru pre tri nedelje, nakon što je osoblje bilo prisiljeno da napusti bolnicu od strane IDF, koja je napala bolnicu i okružila je svojim tenkovima.

Uznemirujući, ali teško cenzurisani snimci koje je prvi put podelio arapski kanal Al Mashhad, pokazuju pet kreveta ispunjenih onim što su navodno tela dece.

Oprema bolnice, uključujući uređaje za praćenje zdravlja, izgleda da je dugo van upotrebe, dok sama soba izgleda kao da je napuštena.

Portparol Ministarstva zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, podržao je tvrdnje, dodajući da su bile “preuranjene”.

 

Direktor bolnice, dr Mustafa Al-Kahlot, ranije je rekao CNN-u da se obratio nekoliko međunarodnih organizacija za pomoć, ali Euro-Med kaže da nije dobio odgovor.

 

Dr Al-Kahlot je pre tri nedelje rekao da je bolnica dva puta napadnuta od strane IDF, što je dovelo do toga da njene pogodnosti postanu beskorisne, što je dovelo do smrti deteta zbog nedostatka kiseonika.

“Jedan napad je bio usmeren na kapiju bolnice, a drugi na odeljenja u bolnici”, rekao je tada.

“Niko nije mogao da dođe do bolnice, a hitne službe na putu su takođe bile na meti”, dodao je.

Snimci objavljeni na arapskom jeziku izgleda da pokazuju barem dva IDF tenka koji čekaju u oblasti oko Al-Nasr.

IDF je tada rekao da je otvorio koridore za evakuaciju iz Al-Nasr, kao i iz obližnjih bolnica Al-Shifa i Al-Rantsi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading