OBRAČUNAĆEMO SE SA KATAROM KAD SVE OVO PROĐE! Izrael: Odigrali su veoma lošu ulogu!

Autor:

Svet

29.11.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael će poravnati račune sa Katarom, nakon što se završi uloga te zemlje kao posrednika u pregovorima za povratak talaca iz Pojasa Gaze, izjavio je danas zamenik generalnog direktora za strateške poslove u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova Jošua Zarka.

OBRAČUNAĆEMO SE SA KATAROM KAD SVE OVO PROĐE! Izrael: Odigrali su veoma lošu ulogu!

Foto: Tanjug/AP

Zarka je u intervjuu za radio izraelske vojske optužio Katar da je "igrao lošu ulogu" u svemu što se odnosi na legitimisanje Hamasovih aktivnosti, ali da je trenutno potreban Izraelu

- Ali kad ova stvar prođe, obračunaćemo se sa njima - poručio je Zarka.

Na pitanje da li je Katar upoznat sa namerama Izraela, Zarka je rekao da misli "da nemaju sumnje po tom pitanju", prenosi izraelski Harec.

- I ne sumnjamo da će svako ko je bio na strani Hamasa biti proganjan na svaki mogući način - poručio je Zarka.

Izrael i Hamas su, uz posredovanje Katara, postigli dogovor o prvobitno četvorodnevnom primirju i oslobađanju zarobljenika i talaca.

Katar je u ponedeljak saopštio da je postignut dogovor da se primirje između izraelskih i Hamasovih snaga u Pojasu Gazi produži za dva dana.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading