JOŠ JEDAN UDARAC ZA KIJEV! Političke snage se protive naoružanju, Ukrajina može ostati bez F-16!

Autor:

Svet

26.11.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partija Slobode u svom predizbornom programu govori o „ruskom agresoru“ i „nelegalnoj invaziji na Ukrajinu“.

JOŠ JEDAN UDARAC ZA KIJEV! Političke snage se protive naoružanju, Ukrajina može ostati bez F-16!

Foto: Tanjug/AP

Vršilac dužnosti ministra odbrane Holandije Kajsa Olongren ne može sa potpunom sigurnošću da kaže da li će se podrška Ukrajini nastaviti kada se formira nova vlada kraljevine.

Kako navodi portal NL Tajms, Olongren je napomenula da je od svojih kolega u inostranstvu čula ozbiljnu zabrinutost zbog pobede na prevremenim parlamentarnim izborima krajnje desničarske Partije Sloboda koju predvodi Gert. Posebno se plaše kako će se to odraziti na konflikt u Ukrajini, prenosi Sputnikportal.rs.

Prema njenim rečima, Vildersova partija neće upravljati državom sama, već u saradnji sa drugim političkim snagama.

- Nadam se i očekujem da će se ta podrška nastaviti. Ali zaista, Partija slobode je najveća i u prošlosti nikada nije pokazivala entuzijazam za podršku Ukrajini. Štaviše, zauzimala je prorusku poziciju - rekla je ona.

Partija Slobode u svom predizbornom programu govori o „ruskom agresoru“ i „nelegalnoj invaziji na Ukrajinu“. Međutim, u dokumentu se takođe naglašava da se političke snage protive slanju novca i naoružanja, poput borbenih aviona F-16, u Ukrajinu.

Olongren je rekla da će učiniti „sve što je moguće da spreči da se ovo dogodi“. Ne radi se samo o solidarnosti, ona je takođe "od vitalnog značaja za bezbednost Holandije", objasnila je ministarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading