IZRAEL DOBIO SPISAK TALACA KOJI DANAS TREBA DA BUDU OSLOBOĐENI: U Pojasu Gaze istovareno 137 kamiona humanitarne pomoći, oglasile se sirene u blizni granice sa Libanom

Autor:

Svet

25.11.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedeseti je dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Primirije ulazi u drugi dan. U Pojasu Gaze istovareno 137 kamiona humanitarne pomoći, najviše od početka sukoba 7. oktobra.

IZRAEL DOBIO SPISAK TALACA KOJI DANAS TREBA DA BUDU OSLOBOĐENI: U Pojasu Gaze istovareno 137 kamiona humanitarne pomoći, oglasile se sirene u blizni granice sa Libanom

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla, Ariel Schalit, twitter/printscreen/@IDF

Sirene koje upozoravaju na nadolazeće projektile oglašavaju se na severu Izraela, u oblasti Gornje Galileje u blizini libanske granice.

Upozorenja se aktiviraju u zajednicama Jiftah i Mevo'ot Hermon. prenosi Tajms of Izrael.

Nije jasno da li su rakete ili su rakete iz Libana aktivirale sirene, ali one su usledile nakon što je Izrael pokazao navođenu raketu zemlja-vazduh ispaljenu sa libanske teritorije i odgovorio na napad gađajući lokacije Hezbolaha.

Izrael je dobio spisak talaca koje bi Hamas trebalo da oslobodi danas, saopštio je kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Kako se navodi u saopštenju, izraelski bezbednosni zvaničnici obavestili su porodice talaca nakon pregleda spiska, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski Kanal 12 javlja da se na novoj listi nalazi 13 osoba, isto koliko i juče, ali da je na novoj listi više dece.

Ujedinjene nacije saopštile su da je 137 kamiona sa humanitarnom robom istovareno u Pojasu Gaze, što je najveći konvoj sa humanitarnom pomoći koji je stigao u tu palestinsku enklavu od početka sukoba 7. oktobra.

Izraelska vojska nastavlja ispitivanje direktora bolnice Al Šifa

 Službenici izraelske obaveštajne službe nastavljaju ispitivanje Muhameda Abu Salmija, direktora bolnice Al-Šifa koja se nalazi u Pojasu Gaze, kako bi dobili informacije o infrastrukturi palestinskog militantnog pokreta Hamas na lokaciji te medicinske ustanove, saopštila je izraelska vojska. "Trenutno nastavljamo njegovo ispitivanje zbog činjenice da je šef bolnice koja je zaista bila na vrhu čitave terorističke mreže", izjavio je danas portparol izraelske vojske Doron Spielman, prenosi Al Džazira.

On je pravdao potez Izraela da uhapsi direktora bolnice i rekao da je on morao da zna šta se u toj ustanovi dešavalo, dodajući da vojska ima video snimak talaca koje drži Hamas, a koje su snimile kamere za video nadzor u bolnici Al Šifa. Izraelska vojska sprovodi operaciju čišćenja bolnice Al-Šifa od prošle nedelje i tvrdi da ispod nje postoje nekoliko podzemnih kompleksa i tunel, gde su se militanti krili i držali taoce kidnapovane u napadu na Izrael 7. oktobra. Izraelske vlasti su saopštile 23. novembra da je direktor bolnice Al Šifa u Gazi priveden i predat službi bezbednosti Šin Bet na ispitivanje, nakon što su, kako tvrde, dobili dokaze da je ta medicinska ustanova komandni centar Hamasa.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading