"NAŠI MUDŽAHEDINI SU NA BORBENIM POLOŽAJIMA" Oglasio se potparol vojnog krila Hamasa, Izraelcima poručio: "NEĆETE NAS ISTREBITI" (VIDEO)

Autor:

Svet

24.11.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potparol vojnog krila Hamasa oglasio se na društvenim mrežama i dao izjavu o postignutom primirju sa izraelom.

"NAŠI MUDŽAHEDINI SU NA BORBENIM POLOŽAJIMA" Oglasio se potparol vojnog krila Hamasa, Izraelcima poručio: "NEĆETE NAS ISTREBITI" (VIDEO)

Foto: Printscreen X @ME_Observer

Abu Obeida je u četvrtak uveče izjavio sledeće: 

- Ono što je neprijatelj prihvatio u privremenom primirju i sporazumu o delimičnoj razmeni je ono što smo mi iznosili pre početka cionističkih kopnenih manevara, a neprijatelj je to odbio u vreme i tvrdio da će taj rezultat postići vojnom silom, a mi smo tvrdili i još uvek potvrđujemo da je jedini način da se neprijateljski zarobljenici vrate razmena.

 

- O sinovi našeg naroda, naše nacije i svih slobodnih ljudi sveta, mi smo u brigadama mučenika Iz al-Din al-Kasama, i u svetlu naše borbe da se suprotstavimo agresiji 48. dan, potvrđujemo da je herojstvo naših mudžahedina na bojnom polju ponos svakog slobodnog čoveka na svetu. Suočavamo se sa varvarskom invazijskom silom koja ne poznaje religiju ili moral. Za ratove, oni su vešti samo u ubijanju i nasumičnom bombardovanju.

 

- Neprijateljski plan u svojim kopnenim manevrima zasnivao se na uništavanju svega i ubijanju svega kako bi se brzo probio i proglasio pobedu, kao i na vršenju masakra nad civilima sa svom brutalnošću kojoj je svet svedok, ali mi smo taj plan izneverili i mi smo neće uspeti uz Božiju pomoć.

- Naši mudžahedini su dobro uhodani na svojim položajima i borbenim položajima, a neki od njih su na svom položaju više od 30 dana i još uvijek čekaju trenutak da se približe svom konkretnom cilju u određeno vreme. Ovo objašnjava da mudžahedini i dalje, zahvaljujući Bogu, udaraju na neprijateljske snage u zadnjim linijama i izlaze na njih. Među ruševinama i na područjima za koja se smatralo da su vojno rešeni pre nekoliko nedelja.

- Neprijatelj i dalje krije svoje prave gubitke, koje znamo i vidimo. Mi smo u stanju sukoba sa neprijateljskim snagama koje su napadale, a naši mudžahedini izbliza posmatraju ubijanje neprijateljskih vojnika, i posmatraju njegovu patnju u izvlačenju tela svojih mrtvih i ranjenih sa bojnog polja.

- Smatramo da neprijateljski ljudski gubici još nisu počeli, ako on odluči da nastavi kopnene operacije i nacističku agresiju.

- Od prvog dana smo govorili, a i dalje govorimo, da je drhtavo neprijateljsko rukovodstvo, koje je odlučilo da izvrši ovaj holokaust nad našim narodom, odlučilo da i svoje vojnike smesti u srce ovog holokausta i da je sve pokazatelji i zapažanja koje mudžahedini vide na terenu govore da vojnici koje je neprijatelj bacio u ovu bitku nisu spremni i ne shvataju njene posledice.

 

- Ono na šta neprijatelj računa da će produžiti bitku je istrebljenje, mučenje, kolektivno kažnjavanje i vršenje masakra, a ne bilo kakav pravi, opipljivi vojni cilj. Stoga potvrđujemo da smo spremni, uz Božiju pomoć, da nastavimo da se suprotstavljamo i suprotstavljamo neprijatelju, bez obzira na trajanje agresije i ma kakve njene razmere.

 

- Neprijatelj i oni iza njega koji zavaravaju i sanjaju o slomu našeg otpora moraju štedeti napore i ne zavaravati se. Mi smo borci za istinu i slobodu i bolje je da oni koji tragaju za fatamorganama priznaju prava našeg naroda i okončaju okupaciju ovog varvarskog, fašističkog entiteta i njegovu zločinačku agresiju na našu decu, naš narod, naše porodice i naše svetinje.

- Ono što je neprijatelj postigao tokom ove kopnene operacije je više orgija, masakra i slepog razaranja, pored toga što je ubio još svojih zarobljenika i produžio njihovu patnju, a da ne pominjemo gubitak veoma velikog broja svojih vojnika mrtvih i ranjenih na bojnom polju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading