BOSANAC OVO NIKAD NEĆE OPROSTITI BEKUTI: Jednu stvar će joj pamtiti do kraja života!

Autor: P. R.

Zabava

25.11.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pamti i nakon 30 godina!

BOSANAC OVO NIKAD NEĆE OPROSTITI BEKUTI: Jednu stvar će joj pamtiti do kraja života!

Foto: youtube.com/Zvezde Granda

Poznati harmonikaš i kompozitor Dragan Stojković Bosanac nedavno je otkrio zanimljive detalje o nastanku jednog od svojih najvećih hitova, pesme "Rano moja". Iako je danas ova pesma postala hit, Bosanac je otkrio da na početku nije bilo tako. Kada je Ana Bekuta došla i rekla da je ovo prava pesma, Bosancu je to išlo na živce, pa je čak pokušao da napravi uvod za pesmu koji bi je učinio manje atraktivnom. Ipak, pesma je postala veliki hit, izdata pre otprilike 30 godina, tačnije 1989. godine.

- Ima jedna pesma koja je postala hit, a meni je Ana Bekuta toliko išla na živce kada je došla i rekla: "E, ovo je prava pesma"! Bio sam nakrivo nasađen u tom trenutku i napravim uvod za pesmu, takozvani foršpil da ga ja sada ne znam odsvirati, samo da ga zakukuljim da ne postane hit. Obično biva: "Daj napravi taj uvod da svi mogu da odsviraju" - prisetio se muzičar.

Republika

Foto: Instagram.com printscreen,Republika.rs

Ana Bekuta i Bosanac

Bosanac je otkrio da se način na koji radi u studiju razlikuje od saradnje sa drugim kompozitorima.

- Jedna pesma, jedan termin. To i danas radim sa mlađim kolegama i pevačima. Ja produciram pesme onako kako bih ja voleo da pevam i mogu sve da otpevam samo u falsetu i uradim dobru pripremu. Pevač kada dođe u studio, on je spreman. Ali počinje zamor. Sećam se kada smo snimali prvu ploču Bekuti, došla je "napucana", ja kažem: "Pusti je da otpeva celu ploču, pa ćemo sutra nastaviti". Kada je Ana završila i pitala da li smo završili, ja kažem: "Gotovo, za danas". I posle smo snimali osam pesama osam dana - ispričao je Stojković.

Republika

Foto: Ata images

Dragan Stojković Bosanac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading