IZRAEL OBJAVIO SPISAK OD 300 PALESTINACA! Oni bi mogli na slobodu - imena, godine i krivična dela na listi!

Autor:

Svet

22.11.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je danas objavio spisak 300 Palestinaca koji bi mogli biti pušteni na slobodu, u skladu sa dogovorom između Izraela i Hamasa.

IZRAEL OBJAVIO SPISAK OD 300 PALESTINACA! Oni bi mogli na slobodu - imena, godine i krivična dela na listi!

Foto: Tanjug/AP

Lista, objavljena na veb stranici izraelskog ministarstva pravde, uključuje imena, godine i krivična dela onih koji ispunjavaju uslove za puštanje na slobodu, prenosi Bi-Bi-Si.

Na jutrošnjem glasanju bez presedana, izraelska vlada je odobrila sporazum kojim se obezbeđuje oslobađanje oko 50 talaca koje je Hamas oteo tokom terorističkog napada 7. oktobra.

U saopštenju vlade u kojem se objavljuju rezultati glasanja nije precizirano kako su ministri glasali, ali uprkos ranijem protivljenju sporazumu, krajnje desničarska partija Verski cionizam glasala je "za", a protiv su glasali samo članovi ultranacionalističke frakcije Otzma Iehudita ministra za nacionalnu bezbednost Itamara Ben Gvira, preneo je ranije danas dnevnik Tajms of Izrael.

Nisu svi detalji sporazuma zvanično objavljeni u javnosti, ali je neimenovani zvaničnik izraelske vlade na brifingu za novinare rekao da se očekuje da će u okviru sporazuma biti pušteno na slobodu 50 izraelskih državljana, uglavnom žena i dece, u grupama od 12-13

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading