SVET ĆE VIDETI! Oglasio se lider Hamasa, uputio JEZIVU PORUKU koju niko nije hteo da čuje

Autor:

Svet

18.11.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanije je, hvaleći otpor Hamasa i Palestinaca rekao da se vidi da izraelska vojska nije tako moćna kako se pričalo pre

SVET ĆE VIDETI! Oglasio se lider Hamasa, uputio JEZIVU PORUKU koju niko nije hteo da čuje

Foto: Ap photo

Jedan od političkih lidera Hamasa Ismail Hanije, koji već duže vreme ni ne živi na teritoriji Palestine, poručio je da je ova organizacija i te kako spremna za dugi rat sa Izraelom u Gazi.

Hanije je, hvaleći otpor Hamasa i Palestinaca rekao da se vidi da izraelska vojska nije tako moćna kako se pričalo pre.

- Pokret otpora vodi stratešku borbu s Izraelom i izaći će samo kao pobednik. Ako Izrael želi da ovaj rat bude dugotrajan, naš dah će biti duži od njihovog. Otpor će imati poslednju reč u ovom ratu, a svet će videti da će Brigade al-Kasam i snage otpora poraziti okupatora u Gazi, baš kao i pre 18 godina - rekao je Hanije.

On je dodao da pobede koje su ostvarili pripadnici otpora na terenu u Pojasu Gaze ispisuju stranice slave u Gazi zadajući bolne udarce neprijatelju.

Hanije je snage otpora u Pojasu Gaze opisao kao Alahove vojnike i dodao "da će Alah preko ovih ljudi ispuniti svoje obećanje".

- Svet će svedočiti kako brigade Al-Kasama i frakcije otpora pobeđuju izraelsku okupaciju u Gazi, kao što su to učinile pre 18 godina. Neće požnjeti ništa osim više neuspeha, razočarenja i poraza - rekao je, misleći na izraelsko povlačenje iz Gaze 2005. godine.

Hanije je dodao da su stanovnici Gaze i otpor osujetili neprijateljske ciljeve i planove za raseljavanje ili prisilno vraćanje talaca.

S druge strane, pozvao je na ispunjenje rezolucija hitnog arapsko-islamskog samita održanog u saudijskoj prestonici Rijadu pre nekoliko dana, posebno onih koje se odnose na "momentalno zaustavljanje agresije, ukidanje opsade Gaze, zaštitu svetinja i shvatanje težnje našeg naroda za slobodom, povratkom i nezavisnošću".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading