ORBAN IH ODUVAO KAO NIKO PRE! Premijer Mađarske neće Ukrajince u EU, ne može da im OPROSTI OVO

Autor:

Svet

10.11.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska komisija u sredu je preporučila početak pregovora sa Ukrajinom, a lideri EU trebalo bi u decembru da odluče o formalnom pozivu Kijevu

ORBAN IH ODUVAO KAO NIKO PRE! Premijer Mađarske neće Ukrajince u EU, ne može da im OPROSTI OVO

Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je da ne podržava početak pregovora o članstvu Ukrajine u Evropskoj uniji, signalizirajući tako da bi Budimpešta mogla predstavljati prepreku za ambicije Kijeva da se pridruži bloku.

Evropska komisija u sredu je preporučila početak pregovora sa Ukrajinom, a lideri EU trebalo bi u decembru da odluče o formalnom pozivu Kijevu. Za takvu odluku potrebna je jednoglasna podrška članica Unije.

Mađarska se, kako je nagovestio Orban, sa tim ne slaže.

- Ukrajina ni u kom smislu nije spremna za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Stav Mađarske je jasan, a to je da pregovori ne treba da počnu - rekao je Orban, prenosi AP.

Orbanova vlada odbila je da pošalje oružje Ukrajini za rat protiv Rusije i pretila da će blokirati finansijsku pomoć EU Kijevu.

Takođe, optužuje Ukrajinu za kršenje prava mađarske manjine u Ukrajini jer njenim pripadnicima ograničava upotrebu maternjeg jezika u školama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading