MINISTARKA OPLJAČKANA NA AUTO-PUTU: Razbojnici naterali telohranitelje da legnu, tražili novac i oružje, a od nje hteli i prsten sa uspomenom na pokojnog muža

Autor:

Svet

07.11.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka saobraćaja Južne Afrike, Sindisive Čikunga, doživela je neobičan incident kada je opljačkana nasred ulice dok se njeno vozilo zaustavilo na auto-putu zbog puknute gume.

MINISTARKA OPLJAČKANA NA AUTO-PUTU: Razbojnici naterali telohranitelje da legnu, tražili novac i oružje, a od nje hteli i prsten sa uspomenom na pokojnog muža

Foto: X/Newzroom Afrika

 Ova vest je izazvala veliku pažnju u medijima, s obzirom na to da je ministar u vladi koji putuje sa naoružanim telohraniteljima, postao meta kriminalaca.


Prema rečima ministarke, incident se dogodio u ponedeljak u 3.30 sati po lokalnom vremenu, južno od Johanesburga, kada su njeni telohranitelji izašli iz vozila da zamene gumu. Tada su na njih prišla dvojica maskiranih napadača i naredila im da legnu na pod. Nakon toga, razbojnici su otvorili vrata automobila i ušli unutra, uperivši pištolj u glavu ministarke.

 

 


Prema rečima same Čikunge, razbojnici su odneli laptopove, telefone, kao i oružje njenih telohranitelja. Ona je dodala da su tražili novac, ali da je kod sebe imala samo iznos od otprilike 10 evra. Pored toga, oni su pokušali da joj otmu i prsten, ali je ministarka rekla da joj je to jedino što ima od pokojnog muža i da ga neće dati.

Iako je celo iskustvo bilo veoma traumatizirajuće, ministarka je izjavila da je u jednom komadu i da je zahvalna što je ona i njeni telohranitelji prošli bez povreda. Ona je takođe istakla da se u jednom trenutku počela moliti, ali da su joj razbojnici naredili da ćuti.

Policija je potvrdila da je ministarka opljačkana i da je pokrenuta istraga ovog incidenta bez presedana. Prema navodima ministarstva saobraćaja, gume automobila su probušene šiljcima postavljenim na putu, što je zaustavilo vozilo i omogućilo razbojnicima da otmu vredne stvari od putnika.

Ovaj napad ukazuje na visok nivo kriminala u Južnoj Africi, koji se ne smanjuje uprkos naporima vlasti da ga suzbiju. Prema rečima ministarke Čikunge, incident je bio užasan, ali je Bog bio na njihovoj strani i uspeo je da izbegnu veće posledice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading