DA, MI SMO VAS NAPALI! Izrael dobio NOVOG NEPRIJATELJA u ratu!

Autor:

Svet

31.10.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska ranije je obavestila državu o neprijateljskom napadu iz vazduha. Kao odgovor, oglasile su se sirene u blizini Elijata, odmarališta na obali Crvenog mora

DA, MI SMO VAS NAPALI! Izrael dobio NOVOG NEPRIJATELJA u ratu!

Foto: Tanjug-AP

Tek što su krenuli sa kopnenom ofanzivom u Pojasu Gaze i dok su na nekoliko koraka od ulaska u čuvene tunele Hamasa, vojnici Izraela moraće da sada motre i na – jemenske Hute!

Pobunjenici koje podržava Iran napali su danas dronovima Izrael. Oni nisu ni krili svoj identitet, poručivši svetu da to što su uradili predstavlja osvetu za rat Izraela protiv Hamasa.

- Ovi dronovi pripadaju Jemenu - rekao je premijer Huti vlade Jemena Abdalaziz bin Habtur aludirajući na napadima dronovima u blizini grada Eilata na jugu Izraela.

Hute je nazvao delom osovine otpora protiv Izraela.

Izraelska vojska ranije je obavestila državu o neprijateljskom napadu iz vazduha. Kao odgovor, oglasile su se sirene u blizini Elijata, odmarališta na obali Crvenog mora.

- Nema pretnje i opasnosti u ovoj regiji - rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Izrael je u petak optužio Hute za izvođenje sličnog napada bespilotnim letelicama kada je izraelski avion gađao neprijateljske ciljeve koji su se kretali južno od Izraela.

Huti pobunjenici su 2014. zauzeli glavni grad Jemena Sanu i veliki deo severa zemlje. Nakon toga, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom vojno je intervenisala u Jemenu kako bi podržala tamošnju međunarodno priznatu vladu.

Od tada su borbe odnele više od 150.000 života, a saudijska bombardovanja su prouzrokovala jednu od najgorih humanitarnih kriza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Natasha

03.11.2023 18:57

Nije Elijat nego Ejlat.