VISOKI OFICIR POGINUO U BRUTALNOM NAPADU: Raketirana najveća baza na Crvenom moru

Autor:

Svet

26.10.2023

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Libanski TV kanal Al Majadin javlja da su izraelski vojnici napadnuti u bazi na arhipelagu Dahlak u Crvenom moru, koji pripada Eritreji.

VISOKI OFICIR POGINUO U BRUTALNOM NAPADU: Raketirana najveća baza na Crvenom moru

Foto: Tanjug/AP

Prema informacijama koje su preneli eritrejski vojni izvori, u napadu je ubijen visoki oficir. Izvori navode da je meta napada bio vrh planine na kojoj se nalazi izraelska osmatračnica u Crvenom moru.

Prema Al Majadinu, Dahlak je najveća izraelska baza u inostranstvu i nalazi se na arhipelagu u Crvenom moru. Ova baza ima ključnu ulogu u praćenju i nadzoru pomorskog saobraćaja u ovom regionu.

Detalji o napadu za sada su ograničeni, ali se pretpostavlja da je napad izvršen iznenada i sa velikom preciznošću. Napadači su uspeli da izbegnu osmatračnice i sisteme zaštite, što ukazuje na to da su dobro pripremljeni i obučeni.

Izraelske vlasti još uvek nisu zvanično potvrdile ove informacije, ali se očekuje da će uslediti saopštenje u narednim satima. Očekuje se da će ovaj napad izazvati veliku pažnju međunarodne zajednice, posebno s obzirom na to da se incident dogodio na teritoriji koja pripada Eritreji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading