UKOLIKO INKUBATORI OSTANU BEZ STRUJE, BEBE BI MOGLE DA UMRU! Oglasilo se osoblje GRANATIRANE bolnice u Gazi!

Autor:

Svet

23.10.2023

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je ranije saopštio da dopremanje goriva neće biti dozvoljeno u Gazu, zbog bojazni da bi moglo da dođe u ruke militantne palestinske grupe Hamas.

UKOLIKO INKUBATORI OSTANU BEZ STRUJE, BEBE BI MOGLE DA UMRU! Oglasilo se osoblje GRANATIRANE bolnice u Gazi!

Foto: Tanjug/AP

Lekari u jedinici intenzivne nege za novorođenčad u Gazi pokušavaju da pronađu gorivo za agregate i osnovne lekove za svoje male pacijente, upozoravajući da bi mogli da umru u roku od nekoliko minuta ako njihovi inkubatori ostanu bez struje.

- Pozivamo sve da pošalju neophodan medicinski materijal za ovo kritično odeljenje ili ćemo se suočiti sa ogromnom katastrofom - rekao je doktor Naser Bulbul u bolnici Al Šifa u Gazi, preneo je Rojters.

- Ako nestane struje, na ovim odeljenjima, gde ima 55 beba, izgubićemo sve one kojima je struja potrebna, u roku od pet minuta - naglasio je on.

Foto: Tanjug/AP

Granatirana bolnica u Gazi i osoblje

Ašraf al-Kidra, portparol Ministarstva zdravlja Gaze, rekao je da je 130 novorođenih beba u električnim inkubatorima širom Pojasa Gaze. Kidra je rekao da su agregati u bolnicama, a posebno u bolnici Šifa, najvećoj od 13 javnih bolnica u Gazi, ostali bez goriva i da goriva "ima na dnu cisterni", prenosi 24sedam.

- Koristimo gorivo samo za najbitnije, za spasavanje života, tu spadaju i inkubatori, ali ne znamo koliko dugo će potrajati - kazao je on.

On je apelovao na ceo svet da pomogne u snabdevanju gorivom.

- Mi smo čak zamolili naše javne i privatne benzinske stanice da doniraju koliko god mogu da uštede goriva kako bi pomogli u spasavanju života u bolnicama - istakao je Kidra.

Izrael je ranije saopštio da dopremanje goriva neće biti dozvoljeno u Gazu, zbog bojazni da bi moglo da dođe u ruke militantne palestinske grupe Hamas, podseća Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading