''NEPRIJATELJ SE OZBILJNO SPREMA ZA OFANZIVNO DELOVANJE'': Sve oči uprte u Gazu, a Putin kuva pakleni plan za napad na DVA ukrajinska grada!

Autor:

Svet

17.10.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je povećanu vojnu aktivnost u tom području.

''NEPRIJATELJ SE OZBILJNO SPREMA ZA OFANZIVNO DELOVANJE'': Sve oči uprte u Gazu, a Putin kuva pakleni plan za napad na DVA ukrajinska grada!

Foto: Tanjug/AP

Rusija namerava da pobije ukrajinsku obranu na području gradova Kupjanska i Limana, nakon zaoštravanja borbi, izjavio je komandant ukrajinskih kopnenih snaga. Na snimku koji su objavile ukrajinske kopnene snage vidi se general Oleksandar Sirski kako obilazi vojnike i govori da su se borbe na području Kupjanska i Limana "znatno zaoštrile".

- Neprijatelj se priprema, ozbiljno se priprema za ofanzivno delovanje - kaže Sirski na snimku objavljenom na Telegramu.

- Glavni je cilj probiti našu obranu i ponovno osvojiti našu teritoriju - dodao je Sirski, prenosi Index.hr.

Prošle godine, povrat gradova Kupjansk i Liman, koji se nalaze u blizini drugog najvećeg ukrajinskog grada, Harkova, odigrao je ključnu ulogu u napretku ukrajinske vojske i proterivanju ruskih snaga iz određenih delova Donbasa.

Foto: Tanjug/AP

Donbas

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je povećanu vojnu aktivnost u tom području i izvestilo da su njihovi vojnici odbili deset ukrajinskih napada na Kupjansku i dodatna dva napada na Limanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading