KIM DŽONG UN UPUTIO TELEGRAM PUTINU! Izneo svoje ŽELJE, pa se dotakao i ''prevlasti imperijalista''

Autor:

Svet

12.10.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kim Džong Un je tom prilikom naveo da se nada da će Rusija odbraniti suverenitet, dostojanstvo, bezbednost i mir u zemlji.

KIM DŽONG UN UPUTIO TELEGRAM PUTINU! Izneo svoje ŽELJE, pa se dotakao i ''prevlasti imperijalista''

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un je putem telegrama izrazio svoje želje ruskom kolegi Vladimiru Putinu, nadajući se uspehu ruskog naroda u borbi protiv "prevlasti imperijalista".

Kim je u telegramu, povodom obeležavanja 75. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje, istakao da će odnosi između Severne Koreje i Rusije nastaviti da se postepeno razvijaju i dostignu novi nivo. Ovu vest je objavila severnokorejska agencija KCNA, a prenela je TASS.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Kim Džong Un

- Veoma sam zadovoljan činjenicom da sam nedavno bio u zvaničnoj poseti Rusiji i razmenio iskrena mišljenja sa drugom Putinom o razvoju prijateljskih odnosa DNRK i Rusije - poručio je Kim.

On je Putinu poželeo dobro zdravlje i uspeh, uz nadu da će „ruski narod uvek izlaziti kao pobednik u borbi protiv istrajne hegemonističke politike imperijalista“.

Naveo je da se nada da će Rusija odbraniti suverenitet, dostojanstvo, bezbednost i mir u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading