TELA POREĐANA PO ZEMLJI, SVEŠTENIK SE MOLI ZA NJIHOVE DUŠE: Potresne scene u Veneciji nakon jučerašnje tragedije koja je odnela 21 život (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2023

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestoro povređenih, među kojima ima i dece, se bori za život u teškom stanju.

TELA POREĐANA PO ZEMLJI, SVEŠTENIK SE MOLI ZA NJIHOVE DUŠE: Potresne scene u Veneciji nakon jučerašnje tragedije koja je odnela 21 život (VIDEO)

Foto: Profimedia

Uz neopisivu tugu i bol, javnost pokušava da se suoči sa stravičnim događajem u kojem je učestvovao autobus kod Venecije. Do sada je identifikovano osam žrtava među kojima su pet državljana Ukrajine, jedan nemački državljanin i vozač autobusa, Alberto Rikoto (44) iz Treviza. Nezvanično se prenosi da je među žrtvama i trudnica iz Splita.

Šestoro povređenih, među kojima ima i dece, se bori za život u teškom stanju. Identifikacija žrtava ide otežano zbog izuzetno teških opekotina i gubitka dokumenata prilikom nesreće.

 

 

Venecijanski tužilac, Bruno Čerči, potvrdio je da nije bilo tragova kočenja i prethodnog kontakta sa drugim vozilima. Javno tužilaštvo otvorilo je slučaj po hipotezi višestrukog ubistva na putu.

Snimak nesreće pokazuje da je autobus klizio uz ogradu 50 metara pre nego što je pao sa nadvožnjaka na prugu. Trenutno nema osumnjičenih, ali će crna kutija vozila biti pregledana kako bi se rasvetlile okolnosti nesreće.

Tragedija se dogodila u utorak nešto posle 19.30 sati, kada je autobus sleteo sa nadvožnjaka na železničku prugu i zapalio se. Nastradali su uglavnom mladi, a vatrogasci su sa velikim naporima izvlačili žrtve iz olupine.

Na društvenim mrežama kruži potresan snimak venecijanskog biskupa Frančeska Moralje koji blagosilja tela dece i odraslih na mestu nesreće, prenosi Kurir.

Kompanija koja je iznajmila autobus tvrdi da je vozilo bilo novo i ispravno, a vozač je bio za volanom samo 90 minuta pre tragedije, što eliminiše mogućnost zaspavanja tokom vožnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading