Američki senator, njegova supruga i dvoje male dece stradali u tragičnoj avionskoj nesreći!

Autor:

Svet

02.10.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Senata Severne Dakote, njegova supruga i njihovo dvoje male dece poginuli su kada se mali avion kojim su putovali srušio u Uti, potvrdio je čelnik Senata.

Američki senator, njegova supruga i dvoje male dece stradali u tragičnoj avionskoj nesreći!

Foto: Printscreen/www.facebook.com/douglarsenforsenate

 Smrt Douga Larsena potvrđena je u e-mailu koji je čelnik republikanske većine u Senatu David Hogue poslao svojim kolegama senatorima, do koje je došao Associated Press.

Avion se srušio sinoć nedugo nakon poletanja s aerodroma Kenjonlends, oko 24 kilometra severno od Moaba, navodi se u izjavi šerifa objavljenoj na Facebooku. Šerifova kancelarija je saopštila da su sve četiri osobe u avionu poginule.

"Senator Doug Larsen, njegova supruga Amy i njihovo dvoje male dece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Uti. Bili su u poseti porodici u Skotsdejlu i vraćali se kući", naveo je Hogue.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa je na društvenim mrežama objavio da se istražuje pad jednomotornog aviona Piper. Pr Odbora je najavio da će istražitelj uskoro stići na mesto događaja. Istražitelj bi trebalo da "dokumentuje i mesto događaja, ispitati letelicu, zatražiti svu komunikaciju avio prometa, podatke s radara, vremenske izveštaje i pokušaju da kontaktiraju svedoke".

Foto: tanjug/ap

 

 

Izabran je u Senat 2020. "Također, istražitelj će zatražiti evidenciju o održavanju aviona i medicinsku dokumentaciju i istoriju leta pilota", saopštio je PR Odbora. Nije jasno ko je upravljao avionom u trenutku pada. Larsen je u objavi na Facebooku iz decembra 2020. saopštio da je njegova supruga prvi put upravljala avionom.

Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Severne Dakote 2020. godine. Predsedao je većem Senata koje se bavilo industrijskim i poslovnim zakonodavstvom. Bio je i potpukovnik Nacionalne garde Severne Dakote. On i njegova supruga Amy bili su vlasnici preduzeća.

Okružni republikanci će imenovati naslednika koji će zameniti Larsena do kraja mandata. Republikanci kontrolišu zakonodavno telo Severne Dakote sa supervećinom u Zastupničkom domu i Senatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading