PUTINOVA TAJNA ORUŽANA SILA: Ruske glamurozne ŠPIJUNKE infiltrirale Britaniju i SAD

Autor:

Svet

23.09.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U senzacionalnom izveštaju koji potresa svet obaveštajne zajednice, tvrdi se da je ruski predsednik Vladimir Putin poslao "armiju glamuroznih špijunki" u Veliku Britaniju i SAD, kako bi obavljale tajne operacije prikupljanja obaveštajnih podataka.

PUTINOVA TAJNA ORUŽANA SILA: Ruske glamurozne ŠPIJUNKE infiltrirale Britaniju i SAD

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je, prema tvrdnjama bivšeg špijuna, poslao "armiju glamuroznih špijunki" u Veliku Britaniju i SAD, obučenih u "školama za zavođenje" u Rusiji, kako bi prikupile obaveštajne informacije od vojnih i političkih ličnosti. Ove žene su, prema izveštajima, naučile tehnike zavođenja tokom obuke u obaveštajnim akademijama Kremlja pre nego što su bile angažovane za obavljanje svojih zadataka. Navodno, stotine takozvanih madam upravljaju mrežama špijuna u više gradova širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Jedna od najpoznatijih ruskih špijunki bila je Ana Čepmen, koja je radila kao agent za Rusiju u SAD i stekla slavu pozirajući u provokativnom izdanju na naslovnoj strani magazina Maxim. Pored nje, identifikovana je i Marija Adela Rivera, operativac GRU-a, koja je imala romantične veze s visokim oficirima NATO-a u Italiji. Takođe, Vanja Gaberova, poznata po radu u salonu za nadogradnju trepavica, otkrivena je kao jedna od petoro bugarskih državljana optuženih za špijunažu za Rusiju.

Foto: Profimedia

Ana Čepmen

 

Iako nema direktnih dokaza da su ove žene prošle obuku zavođenja, bivši špijun Filip Ingram tvrdi da mnogi kandidati prolaze kroz takve obuke kako bi se procenila njihova spremnost da idu "malo dalje za Majku Rusiju." Rusija, prema njegovim rečima, ima škole u kojima se ljudi obučavaju za umetnost zavođenja kao deo šire obuke za obaveštajne zadatke.

Napomenimo da ovi navodi nisu nezavisno potvrđeni, i da je britanska policija prošlog meseca razotkrila navodnu rusku špijunsku mrežu u predgrađu zapadnog Londona i primorskom gradu Grejt Jarmutu. Meštani su izrazili iznenađenje i negiranje da bi Vanja Gaberova, optužena za špijunažu, mogla biti ruski špijun, opisujući je kao diskretnu i normalnu osobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mišo

23.09.2023 19:27

U Srbiji nema tajni za špijune, vlast radi za Ruse a opozicija za Zapad.