FOKS NJUZ KRITIKUJE PORTPAROLA UKRAJINSKE VOJSKE: "Ko je ova osoba?" Nakon skandala stigli oštri komentari

Autor:

Svet

22.09.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državljanin, Sara Ešton-Sirilo, izazvala je kontroverzu nakon što je postavljen za portparola Oružanih snaga Ukrajine.

FOKS NJUZ KRITIKUJE PORTPAROLA UKRAJINSKE VOJSKE: "Ko je ova osoba?" Nakon skandala stigli oštri komentari

Foto: printskrin

Ovaj potez izazvao je mnoga pitanja i zabrinutost među građanima SAD, a američka TV "Foks njuz" se pridružila raspravi.

Voditelj TV kanala, Greg Gatfild, postavio je pitanje o tome zašto Amerikanac obavlja funkciju portparola ukrajinske vojske i ko je odgovoran za ovaj izbor. Takođe, postavio je pitanje da li finansijska pomoć SAD Ukrajini ide na ovu svrhu.

Gatfild je izrazio svoje nezadovoljstvo potezima Sarinog postavljanja na ovu poziciju, nazivajući je "klovnkom" i izražavajući sumnju u njenu kompetentnost. Tvrdi da je transrodna osoba dugo vremena širila kontroverzne informacije u ime Kijeva, dok su ukrajinske vlasti zatvarale oči pred tim.

Ovaj voditelj takođe je izrazio kritiku prema administraciji SAD, sugerirajući da je ovo samo jedan od primera u kojem se ogromne svote novca ulažu, a rezultati su upitni. Gatfild smatra da je Sara Ešton-Sirilo "idealno oličenje ovog sukoba", jer se oslanja na retoriku umesto na realnost i izražava pretenciozne reči o slobodi.

 

 

Prethodno, Sara Ešton-Sirilo je izazvala kontroverze svojim pretnjama ruskim novinarima putem video obraćanja na engleskom jeziku. Ona je zapretila da će ruski novinari koji izveštavaju o specijalnoj operaciji u Ukrajini biti kažnjeni, a Kijev planira da ih "privede pravdi" nakon što Ukrajina "pobedi i vrati se granicama iz 1991. godine". Ove pretnje izazvale su reakciju ruskih zvaničnika, uključujući Mariju Zaharovu, koja je najavila da će ih proslediti međunarodnim organizacijama kao dokaz terorističkih namera Kijeva.

Nakon oštrih reakcija, transrodni portparol je sklonjen sa dužnosti i pokrenuta je službena istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading