DILOVALI DROGU U BLIZINI ŠKOLA, PA ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Palo čak 230 osoba u Albaniji!

Autor:

Svet

14.09.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacija je istovremeno sprovedena u više gradova.

DILOVALI DROGU U BLIZINI ŠKOLA, PA ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Palo čak 230 osoba u Albaniji!

Foto: shutterstock

U okviru operacije protiv distribucije droge, vlasti u Albaniji danas su uhapsile čak 233 osoba. Prema njihovim navodima, traga se za još 82 osobe. Istog dana odobrena su rešenja za pretres 356 objekata.

Prema rečima direktora Državne policije Muhameta Rumbulakua, u okviru ove akcije pogođene su 23 kriminalne grupe.

- Dvadeset tri kriminalne grupe koje se bave distribucijom narkotika u blizini škola u prostorijama i stambenim blokovima pogođene su u okviru operacije kodnog naziva Tempuli. Govorimo o narkoticima poput kokaina, heroina, kanabisa, a tu su i vatreno i hladno oružje. Operacija je proširena na Tiranu, Drač, Korču, Elbasan i Valonu - rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Balja ocenio je alarmantnim činjenicu da sve veći broj mladih koriste opojne supstance.

Upotreba droga među mladima je u porastu, a opada i starost onih koji prvi put koriste droge, počev od škola. Povećana je i upotreba sintetičkih droga. I danas, tokom policijske akcije, otkrivene su droge koje su za nas u Albaniji ranije bile nepoznate. Ovo je neka vrsta alarma za institucije. Roditelji i društvo moraju zajedno da reaguju - poručio je ministar.

Biće konkretnih mera

Ministar unutrašnjih poslova je najavio novi plan mera bezbednosti u školama.

Naime, prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno da nastavi ovu borbu, te je samim tim zatražio da se institucije, škole, porodice i civilno društvo zajedno uključe u prevenciju upotrebe droga.

Biće konkretnih mera na terenu kako bi se eliminisala pretnja po javno zdravlje i bezbednost od upotrebe droga. Učinićemo sve da sprečimo kriminalne grupe da priđu školama u granicama bezbednosti - naveo je Balja i najavio je da će vrlo brzo biti objavljeni i predlozi izmena Krivičnog zakona kojima bi se udvostručila kazna za krivična dela koja se dešavaju u blizini škola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading