POJEO JEDAN KOMAD ČIPSA I UMRO: Tinejdžer (14) stradao zbog suludog izazova, pronađen onesvešćen, u bolnici nisu mogli da ga spasu

Autor:

Svet

05.09.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četrnaestogodišnjak iz Masačusetsa umro je u petak nekoliko sati nakon što je učestvovao u takozvanom „Izazovu sa jednim čipsom“ – virusnom trendu na društvenim mrežama za koji porodica veruje da je doprineo njegovoj iznenadnoj smrti.

POJEO JEDAN KOMAD ČIPSA I UMRO: Tinejdžer (14) stradao zbog suludog izazova, pronađen onesvešćen, u bolnici nisu mogli da ga spasu

Foto: Printscreen NBC10 Boston

Haris Voloba, učenik druge godine u srednjoj školi Doherti Memorijal u Vusteru, konzumirao je izuzetno začinjen čips Pakui u školi i brzo je dobio bol u stomaku, rekla je njegova majka Lois za NBC 10 Boston.

 

Porodica je pokupila Volobaha i vratila ga kući. Počeo je da se oseća bolje, ali je kasnije pronađen onesvešćen kada je krenuo na košarkaški trening, navodno je rekla njegova mama.

Mladić je hitno prevezen u obližnju bolnicu i proglašen mrtvim. Uzrok smrti nije potvrđen, a rezultati obdukcije se čekaju.  

Volobahina majka Lois rekla je za NBC 10 Boston da veruje da je njen sin umro od komplikacija zbog začinjene hrane.

Kompanija koja pravi ovaj veom ljuti čips upozorava na svojoj veb stranici da jedenje čipsa može imati štetne posledice.

Ovaj izazov testira koliko dugo osoba koja je jela čips može da izdrži pre nego što pojede ili popije bilo šta drugo radi olakšanja.

Brend Pakui na svom sajtu kaže da čips treba da jedu samo odrasle osobe. Takođe savetuje ljudima da potraže medicinsku pomoć ako imaju problema sa disanjem, nesvesticom ili produženom mučninom.

 

„Nakon što dodirnete čip, operite ruke sapunom i ne dirajte oči ili druga osetljiva mesta“, navodi brend.

Direktorka škole u ​​Vorčesteru rekao je da je školska zajednica „izgubila zvezdu u usponu.

„Kao majka i vaspitačica, ne mogu da zamislim koliko je ovo teško njegovoj porodici, prijateljima i nastavnicima“, rekla je Rahel Monarez.

Šefica pedijatrijske urgentne medicine u medicinskom centru Tafts, dr Loren Rajs, rekla je agenciji da kada neko jede začinjenu hranu, rezultati mogu da variraju od peckanja u ustima ili usnama do problema sa srcem.

„Ponekad vidimo ljude sa jakim bolom u grudima, ili lupanjem srca“, rekla je Rajsova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading