"POGREŠILI SMO ŠTO SMO SEVERNI TOK DIGLI U VAZDUH": Šok izjava američkog političara - priznao da je AMERIKA UMEŠANA!

Autor:

Svet

01.09.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Države su napravile grešku dignuvši u vazduh ruske gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2, rekao je za Foks njuz preduzetnik Vivek Ramasvami, koji se kandiduje za predsedničku nominaciju Republikanske stranke.

"POGREŠILI SMO ŠTO SMO SEVERNI TOK DIGLI U VAZDUH": Šok izjava američkog političara - priznao da je AMERIKA UMEŠANA!

Foto: Printscreen Youtzbe Fox News

Političar je, govoreći o sukobu u Ukrajini, obećao da će zaključiti „posao” sa Moskvom, „zamrznuti” liniju fronta i preuzeti „čvrstu obavezu” da neće prihvatiti Kijev u NATO. Osim toga, izrazio je želju da „odvoji“ Rusiju od Kine, nazivajući savez dve zemlje „najvećom pretnjom“ za SAD, navode RIA Novosti.

Odgovarajući na opasku domaćina da su za Rusiju mnogo važniji ekonomski odnosi sa Kinom, Ramasvami je izneo mišljenje da je razlog za to pogrešna politika Sjedinjenih Država. „Razlog zašto su vredniji je taj što smo uradili pogrešnu stvar kada smo odsekli Rusiju od Zapada tako što smo digli u vazduh gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2 i uveli sankcije Rusiji“, rekao je političar.

Republika

Foto: printscreen/Telegram

 

 

Ramasvami je na trećem mestu na rang listi republikanskih kandidata za partijsku nominaciju 2024. godine, iza bivšeg predsednika Donalda Trampa i guvernera Floride Rona DeSantisa .

Krajem septembra 2022. godine došlo je do eksplozija na dva ruska gasovoda za izvoz u Evropu – Severni tok i Severni tok 2 . Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu. Operater Severnog toka, Nord Stream AG, izvestio je da je uništenje gasovoda bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme popravke. Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma.

Američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Sejmur Herš , objavio je 8. februara svoju istragu u kojoj je, pozivajući se na izvor, naveo da su eksplozivne naprave ispod ruskih gasovoda u junu 2022. pod plaštom Baltops vežbi podmetnute ronioci američke mornarice uz podršku norveških specijalista. Prema Heršovim rečima, odluku o pokretanju operacije doneo je američki predsednik Džo Bajden nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije uključenim u pitanja nacionalne bezbednosti. Kasnije je Pentagon rekao RIA Novostima da SAD nemaju nikakve veze sa dizanjem gasovoda u vazduh.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading