PRVA TRAMPOVA FOTOGRAFIJA IZ ZATVORA! Slika obišla svet brzinom svetlosti - ovo se nije desilo u istoriji! (FOTO)

Autor:

Svet

25.08.2023

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografija je objavljena putem njegovog PR tima i na "X" nalogu, koji nije bio aktivan od 2020. godine.

PRVA TRAMPOVA FOTOGRAFIJA IZ ZATVORA! Slika obišla svet brzinom svetlosti - ovo se nije desilo u istoriji! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Amerike, Donald Tramp, postao je prva ličnost u istoriji koja je fotografisana tokom hapšenja u policijskoj stanici. Fotografija Donalda Trampa iz zatvora u Džordžiji munjevito je obišla ceo svet.

Radi se o "mugshotu", tj. fotografiji koja se pravi prilikom hapšenja, gde se osobi uzimaju otisci i obavlja postupak registracije u zatvoru. Tramp je postao prvi bivši američki predsednik koji je ovako fotografisan, a dodeljen mu je i zvaničan broj, pod kojim se sada vodi kao zatvorenik pod oznakom P01135809.

- Ovi ljudi moraju biti pušteni na slobodu; neopravdano su uvučeni u ovo i ne znaju šta ih je snašlo. Neki od njih nemaju mnogo novca, a neki nemaju skoro ništa - izjavio je Tramp u vezi sa svojim saradnicima koji se suočavaju sa optužbama za pokušaj manipulacije rezultatima izbora u Džordžiji 2020. godine.

 

 

Iako je sam milijarder, Tramp nije ponudio finansijsku pomoć za njihovu odbranu u sudskim procesima. Fotografija je objavljena putem njegovog PR tima i na "X" nalogu, koji nije bio aktivan od 2020. godine.

Tramp je u zatvoru proveo samo 20 minuta, tokom kojih je obavio proceduru slikanja, uzimanja otisaka i ispunjavanja papirologije, nakon čega je pušten. Pitanje koje se postavlja jeste zašto je tek sada prvi put bio fotografisan, imajući u vidu da se suočava sa čak četiri suđenja.

Međutim, svaka država ima pravo da odluči kako će postupiti sa optuženim licima u skladu sa njihovim statusom ili ugledom. Jedino vlasti Džordžije su saopštile da će Trampa tretirati kao "bilo kog drugog uhapšenog pojedinca".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading