LUSI LETBI ĆE UMRETI U ZATVORU: Nije bilo olakšavajučih okolnosti, doživotna robija za medicinsku sestru zbog UBISTVA SEDAM BEBA

Autor:

Svet

21.08.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra iz Velike Britanije danas je dobila presudu zbog ubistva sedam beba, koja glasi- doživotna robija.

LUSI LETBI ĆE UMRETI U ZATVORU: Nije bilo olakšavajučih okolnosti, doživotna robija za medicinsku sestru zbog UBISTVA SEDAM BEBA

Foto: Profimedia

Letbi je osuđena i za pokušaj ubistva još šest beba, koje je pokušala da otruje ubrizgavanjem insulina, mleka ili čak vazduha u njihova tela.

 

 

Letbi je bebama namerno ubrizgavala vazduh, na silu hranila mlekom i otrovala dve bebe insulinom.

Ona je odbila je da se pojavi na optuženičkoj klupi na izricanju presude.

Letbi će ostatak života provesti iza rešetaka, postavši tek četvrta žena u istoriji Velike Britanije kojoj je izrečena takva kazna, koja je rezervisana su za one koji počine najgnusnije zločine.

Sudija Gos je rekao da su „okrutnost i proračunatost” Letbijevih postupaka „zaista užasni”.

„Postupili ste na način koji je bio potpuno suprotan normalnim ljudskim instinktima negovanja i brige o bebama i grubo narušili poverenje koje svi građani imaju u one koji rade u medicinskoj profesiji“, rekao je on.

 

„Postojala je zloba koja se graniči sa sadizmom u vašim postupcima“, rekao je on.

 

„Tokom ovog suđenja hladno ste negirali bilo kakvu odgovornost za svoje nedelovanje. Nemate kajanja. Nema olakšavajućih faktora. Osuđujem vas na doživotnu kaznu zatvora. Pošto je težina vaših krivičnih dela izuzetno visoka, nalažem da se odredbe o prevremenom puštanju na slobodu ne primenjuju. Ostatak života ćeš provesti u zatvoru“, rekao je sudija.

Ranije je majka dečaka koju je ubila medicinska sestra Letbi rekla da je "užasnuta što neko tako zao postoji" dok su izjave porodica žrtava čitane na sudu.

Ukupno 70 kriminalaca u Britaniji služi doživotnu kaznu, od četvoro zadržana u bolnicama.

Oni nikada neće biti razmatrani za oslobađanje, osim ako ne postoje izuzetni saosećajni razlozi koji to opravdavaju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading