DETALJNO OBJAŠNJENJE ZA OČEVE! Evo kako se prijavljuju za 10.000 dinara pomoći i koja dokumenta su potrebna

Autor:

Vesti

21.08.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte

DETALJNO OBJAŠNJENJE ZA OČEVE! Evo kako se prijavljuju za 10.000 dinara pomoći i koja dokumenta su potrebna

Foto: Shutterstock

Srećna porodica

Ukoliko je otac udovac, ili majka ne ispunjava propisane uslove (npr. nije državljanin, nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije) prijavljuje se na isti način kao i majka, te je potrebno da unese samo svoj JMBG i broj lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi da mu bude uplaćen novac.
 
Ukoliko je otac dobio starateljstvo nad detetom, a majka je živa, potrebno je da otac priloži sudsku presudu u PDF formatu. Dakle, dovoljno je da se sudska presuda fotografiše i pretvori u PDF ili da se skenira i na taj način pretvori u elektronski oblik. Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte, a zatim će im se, kada budu proveravali status prijave, dati mogućnost da prilože pomenuti dokument.
 
Ukoliko se prijavljuje staratelj deteta, potrebno je priložiti pravnosnažnu odluku organa starateljstva u PDF formatu. Dovoljno je da je fotografišu i pretvore u PDF ili da je skeniraju i na taj način pretvore u elektronski oblik. Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte, a zatim će im se, kada budu proveravali status prijave, dati mogućnost da prilože pomenuti dokument.
 
Napominjemo i da se hranitelji i primaoci novčane socijalne pomoći ne prijavljuju, već će im novčana pomoć automatski biti isplaćena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading