RUSKI TENK UNIŠTIO ČETU ZA DVA MINUTA: Izgorela dva leoparda 2 i osam bredlija (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Evo i drugi ukrajinski tenk gori, kupola je odletela u k*rac. Naredi našem tenku da se povuče, dosta je bilo, nema više Ukrajinaca.

RUSKI TENK UNIŠTIO ČETU ZA DVA MINUTA:  Izgorela dva leoparda 2 i osam bredlija (VIDEO)

Foto: twitter/Trollstoy88

Glas ruskog komandanta zabeležen na video-snimku s izviđačkog drona obeležio je kraj trominutnog boja u kom je posada tenka pod komandom mlađeg vodnika Maksima Komarovskog uništila ukrajinski leopard 2 i šest bvp bredli, američke proizvodnje.
U istoj bici učestvovali su i operateri PTUR (protivtenkovskih navođenih raketa), koji su izveli još nekoliko briljantnih pogodaka, pa su Ukrajinci pretrpeli jezive gubitke, ukupno dva leoparda 2 i osam bredlija.


Posada leoparda 2 broji četiri čoveka, a bredlija devet, što znači da je u koloni vozila bilo najviše 62 ukrajinska vojnika. Ipak, načelnik ruske armijske grupe "Istok", Oleg Šehov, izneo je procenu da je u ovoj bici ubijeno oko 20 ukrajinskih vojnika.

 

 


Ruske vlasti za uništeni leopard 2 isplaćuju vojnicima premiju od oko 10.000 evra, a za bredli 500 evra. Tako će operateri raketa i posada tenka Maksima Komarovskog podeliti oko 24.000 evra. Međutim, nekoliko ruskih kompanija takođe imaju fondove za ovu svrhu, pa će novčana nagrada biti znatno veća.


Prvi ruski vojnik koji je uništio leoparda 2 bio je Andrej Kravcov. U toj bici je ranjeno svih 10 vojnika odeljenja, a Kravcov je ostao bez ruke. U bolnici ih je obišao Vladimir Putin, a Kravcov je kasnije rekao da je vršio svoju dužnost prema zakletvi i da za vreme bitke nije razmišljao o novcu.
 


Leopard 2 je 6,8 miliona dolara
Bredli 3,2 miliona dolara
Ukupna šteta 39,2 miliona dolara
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miloš59

31.07.2023 17:54

Ruski vojnik brani svoju otadžbinu, svi ostali brane svoje plate i plen koji otmu. To je razlika.

Đorđe

01.08.2023 08:44

I nacisti su u kurskoj bitki naneli velike gubitke sovjetima pa su ovi ipak pobedili!