NITI JE BIO TO, NITI JE SADA! Zaharova brutalno ponizila visokog predstavnika za BiH

Autor:

Svet

26.07.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova je podsetila da o Kristijanu Šmitu SB UN nije donosio nikakve odluke.

NITI JE BIO TO, NITI JE SADA! Zaharova brutalno ponizila visokog predstavnika za BiH

Foto: Tanjug/AP

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova saopštila je da Kristijan Šmit niti je bio pre, niti je sada visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

- Pitanje pravnog statusa državljanina Nemačke trebalo bi postaviti migracionoj službi BiH, države na čijoj se teritoriji, kako pišu mediji, on povremeno pojavljuje - odgovorila je Zaharova na pitanje novinara, koji status, po mišljenju Rusije, ima Šmit u BiH.

Ona je podsetila da o Kristijanu Šmitu SB UN nije donosio nikakve odluke, iz čega proizilazi da to čime se državljanin Nemačke Kristijan Šmit bavi u BiH nema nikakve veze sa Dejtonskim sporazumom.

- Kao stalni član Saveta bezbednosti UN i član rukovodećeg komiteta saveta po ispunjavanju Dogovora o miru u BiH 1995. godine, mi znamo da Kristijan Šmit nije bio, niti je sada visoki predstavnik u BiH - kazala je Zaharova.

Kako je istakla, dužnost visokog predstavnika u BiH je upražnjena već dve godine, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading