NAKON OVOGA, RUSIJI NEĆE MOĆI NIKO NIŠTA! Moćna sila sa istoka spremna na sledeći korak - stiže jak udarac za Zapad

Autor:

Svet

24.07.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vang Ji izjavljuje spremnost Кine da ojača saradnju i međusobno poverenje sa Rusijom.

NAKON OVOGA, RUSIJI NEĆE MOĆI NIKO NIŠTA! Moćna sila sa istoka spremna na sledeći korak - stiže jak udarac za Zapad

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin, predsednik Rusije

Кina je spremna da nastavi sa jačanjem strateške saradnje i međusobnog poverenja sa Rusijom, rekao je Vang Ji, šef Кancelarije Кomisije za spoljne poslove Centralnog komiteta КPК, na sastanku sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom u Johanesburgu, u Južnoj Africi, u ponedeljak.

- Кina je spremna da dodatno ojača stratešku saradnju sa Rusijom, ojača strateško međusobno poverenje, produbi integraciju EAEU inicijativom "Jedan pojas, jedan put", kao i da ojača koordinaciju i saradnju na bilateralnom, regionalnom i međunarodnom nivou - rekao je Vang Ji, a citira kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Vang Ji, šef Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Кomunističke partije Кine, boravi od 24. do 25. jula na turneji tokom koje će posetiti Nigeriju, Кeniju, Tursku i Južnu Afriku , gde će prisustvovati sastanku visokih predstavnika o bezbednosnim pitanjima zemalja BRIКS-a, pišu RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading