ČETIRI OSOBE NESTALE U POPLAVAMA, MEĐU NJIMA I DECA: Jeziva katastrofa zadesila Kanadu - a najgore tek sledi

Autor:

Svet

23.07.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hjuston je proglasio vanredno stanje u nekim delovima pokrajine, ocenivši da će trebati nekoliko dana da se voda povuče.

ČETIRI OSOBE NESTALE U POPLAVAMA, MEĐU NJIMA I DECA: Jeziva katastrofa zadesila Kanadu - a najgore tek sledi

Foto: Tanjug/AP

Četiri osobe, među njima dvoje dece, vode se kao nestale nakon rekordnih poplava izazvanih obilnim padavinama u pokrajini Novoj Škotskoj, na istoku Kanade, saopštila je danas policija.

- Dvoje dece, za kojima se traga, bilo je u automobilu koji je potopljen, a tri odrasle osobe koje su bile s njima uspele su da se spasu - rekla je portparolka Kanadske kraljevske žandarmerije. Druge dve osobe su nestale u sličnim okolnostima, piše Tanjug.

Nova Škotska je krajem maja teško stradala u šumskim požarima koji su poharali nekoliko kanadskih pokrajina.

Njen premijer Tim Hjuston istakao je na pres konferenciji da je u nepuna 24 sata u pokrajini palo oko 250 milimetara kiše, što odgovara količini koja u proseku padne za tri meseca.

Hjuston je proglasio vanredno stanje u nekim delovima pokrajine, ocenivši da će trebati nekoliko dana da se voda povuče.

Jaka kiša koja pada od petka prekinula je saobraćaj, poplavila kuće i zapretila pucanjem brane.

Na televizijskim snimcima i na društvenim mrežama mogu se videti putevi pod vodom, ostavljeni automobili i ulice koje su se pretvorile u prave reke.

Kanadska meteorološka služba najavila je nastavak kiše do kraja dana na istoku pokrajine, pa tako i na ostrvu Kap Bretonu.

Stanovnicima pokrajine je upućen poziv da ostanu kod kuće, jer su mnogi putevi neprohodni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading