BAJDEN OTEO ŽENU POZNANIKU I DONATORU Prvi muž supruge predsednika SAD: "Džo je bio moj prijatelj, Džill moja žena ALI SU ME IZDALI"

Autor:

Svet

18.07.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden i njegova supruga Džil su već 46. godišna u braku

BAJDEN OTEO ŽENU POZNANIKU I DONATORU Prvi muž supruge predsednika SAD: "Džo je bio moj prijatelj, Džill moja žena ALI SU ME IZDALI"

Foto: Tanjug/AP, Twitter/Printscreen

Ljubavna priča Bajdenovih je sada legenda o tome kako je par pronašao pravu ljubav, posebno pošto je Džo izgubio prvu suprugu Niliju i jednogodišnju ćerku Naomi u saobraćajnoj nesreći u decembru 1972. dok su njegovi sinovi Bo i Hanter preživeli udes.

Što se Džil tiče, pre Džoa, postojao je Bil Stivenson, njen prvi i bivši muž, čovek koji se udala kada je imala samo 18 godina. 

 

Po priči Džoa Bajdena, on je prvi put video Džilinu fotografiju na reklami u martu 1975. Njegov brat Frenk, koji je poznavao Džil tada manekenku sa koledža, ugovorio je sastanak na slepo sledeće večeri. Par je navodno zajedno ogledao film, a onda su se Džo i Džil zaljubili se i nikada se nisu rastali.

 

Ali, prvi muž Bil Stivenson tvrdi da je veza Džil i Džo zapravo započela još 1974. godine, dok je još bio u braku sa Džil.

„Izdali su me “ , rekao je Stivenson jednom prilikom. „Džo je bio moj prijatelj. Džil je bila moja žena.”

Prema njegovoj priči, i on i Džil su prvi put upoznali Džoa Bajdena kada je Bajden bio odbornik okruga u Nju Kaslu u Delaveru. Stivenson kaže da je tražio Bajdenovu pomoć da dobije dozvolu za alkohol, a da je zauzvrat organizovao akciju prikupljanja sredstava za Džoa, i prikupio između 2.500 i 3.000 dolara.

„Venčali smo se 70-te, upoznao sam Džoa sa Džil '72. Neposredno pre izbora '72, Džil, Džo, Neilia i ja bili smo u njegovoj kuhinji. Kako to zaboraviti?", rekao je Stivenson.

 

To bi bilo tri godine pre sada već poznatog „sudara na slepo“. Stivenson kaže da je prvi naslutio da se nešto dogodilo kada je Džil odbila da pođe s njim na sastanak sa Brusom Springstinom.

 

„Rekla je: "Joe me je zamolio da pazim na dečake". Samo sam pomislio: Hmm!'”, rekao je Stivenson.

Onda, jednog dana, čovek ušao u njegov bar i zamolio ga da plati odštetu zbog oštećenja branika, a slučaj je je imao veze sa Džil.

„Međutim, on me gleda i kaže da nije ona vozila, već senator Bajden. A ja sam rekao: 'Šta?”, rekao je Stivenson.

Stivenson je rekao da je tada stao lice u lice sa Džil, ali ona „nije ništa rekla“ i „samo ga je pogledala“:

 

„Rekao sam joj tad: Moraš da ideš. Moraš da nađeš svoje mesto“.

 

Džil i Stivenson su se razveli u maju 1975. On kaže da je razvod postao sporan kada je Džil zatražila udeo u njegovom bendu, što je, kako kaže, sudija odbio.

U godinama nakon razvoda, Stivenson je osuđen zbog optužbe za prevaru i takođe je osuđen na šest godina uslovno. Za svoje probleme je krivio politiku.

 

Dr Džil Bajden je demantovala tvrdnje svog bivšeg muža. U izjavi za Inside Edition, njen portparol je rekao: „Ove tvrdnje su fiktivne, izgleda da prodaju i promovišu knjigu. Odnos Džoa i Džil Bajden je dobro dokumentovan. Džil Bajden se nepomirljivo odvojila od svog prvog muža u jesen 1974. i iselila se iz njihovog bračnog doma. Džo i Džil Bajden su imali prvi sastanak u martu 1975., a venčali su se u junu 1977.

"Morala sam da budem 100 posto sigurna"

Džil Džejkobs je rođena u junu 1951. godine u američkoj državi Nju Džerzi. Najstarija od pet sestara, odrasla je u filadelfijskom predgrađu Vilou Grov.

Pre nego što se udala za Džoa, bila je udata za bivšeg fudbalera iz koledž lige Bila Stivensona.

Džil kaže da ju je sa Džoom upoznao njegov brat 1975. godine. U to vreme on je bio senator, dok je ona još uvek bila na fakultetu.

Rekla je da ju je Džo zaprosio pet puta pre nego što je pristala.

„Nisam mogla da dozvolim da Džoova deca izgube još jednu majku. Zato sam morala da budem 100 posto sigurna", objasnila je ona.

Njih dvoje su se venčali u Njujorku 1977. godine. Njihova ćerka Ešli rođena je 1981. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading