SPREČEN ATENTAT NA GLAVNU UREDNICU RT! FSB otrkio sve detalje, zločin po nalogu Ukrajinaca navodno pripremali RUSKI NEONACISTI!

Autor:

Svet

15.07.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske specijalne službe su spremale atentat na Margaritu Simonjan i Kseniju Sobčak.

SPREČEN ATENTAT NA GLAVNU UREDNICU RT! FSB otrkio sve detalje, zločin po nalogu Ukrajinaca navodno pripremali RUSKI NEONACISTI!

Foto: Profimedia

Istražni komitet i Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije sprečili su atentat ukrajinskih specijalnih službi na glavnu urednicu medijske grupe "Rasija sivodnja" i RT Margaritu Simonjan.

Navodi se da je osim Simonjan, meta bila i ruska novinarka i političarka Ksenija Sobčak.

- U istrazi su pronađeni automat kalašnjikov, 90 metaka, noževi, boksevi, gumeni pendreci, lisice, ševroni i zastave sa nacističkim simbolima, nacistička literatura, kao i komunikaciona oprema i računari sa informacijama koje potvrđuju zločinački namere su zaplenjene od pritvorenika - saopštio je FSB, prenosi RIA Novosti.

Kako je saopštila tajna služba, u Moskvi i Rjazanskoj oblasti su prethodnog dana privedeni pripadnici neonacističke grupe „Paragraf-88“, koji su vršili izviđanje „na adresama rada i stanovanja“ Simonjana i Sobčaka.

Sama Simonjan je prokomentarisala pokušaj atentata.

 

"FSB je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Istražnim komitetom priveo grupu koja je, po nalogu Ukrajine, pripremala moje ubistvo. Pratili su me, znali su sve moje adrese. Radimo, braćo!" – napisao je u Telegramu glavni urednik MIA „Rusija danas“ .

 

Ovo nije prvi pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da ubiju istaknute ruske novinare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading