"OLUJA Z" STIGLA NA FRONT: Rusija u Ukrajinu poslala još 180.000 vojnika, među njima NOVE JURIŠNE ČETE, Kijev tvrdi - regrutovani KRIMINALCI

Autor:

Svet

04.07.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je rasporedila više od 180.000 novih vojnika u Ukrajini na dva glavna istočna fronta, tvrdi ukrajinska vojska.

"OLUJA Z" STIGLA NA FRONT: Rusija u Ukrajinu poslala još 180.000 vojnika, među njima NOVE JURIŠNE ČETE, Kijev tvrdi -  regrutovani KRIMINALCI

Foto: Tanjug/AP

"Više od 180.000 pripadnika ruskih trupa je raspoređeno u zoni odgovornosti Istočne grupe snaga, na Limansko-Kupjanskom frontu. Ovaj front je duži, zbog čega neprijatelj tamo i koncentriše svoje snage", rekao je Serhij Čerevatij, portparol istočne grupacije ukrajinskih oružanih snaga, prenosi CNN.

Čerevatij je u u intervjuu ukrajinskim medijima u ponedeljak, dodao da se trenutno "više od 120.000 neprijateljskih vojnika" nalazi na pravcu Liman-Kupjansk.

On je rekao da novo raspoređivanje vojske uključuje "vazdušno-jurišne i mehanizovane jedinice, jedinice rezervnog sastava BARS, teritorijalne snage i nove jurišne čete 'Oluja Z'", za koje je rekao da su regrutovale i osobe sa kriminalnim dosijeima.

Gradovi Liman i Kupjansk udaljeni su oko 100 kilometara, severno od Bahmuta na istočnom frontu Ukrajine. Čerevatij je rekao da se na frontu kod Bahmuta nalazi oko 50.000 ruskih vojnika. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading