AMERIČKI ADMIRAL UPOZORAVA NATO: Rusija je u modrnicama, ali nikako NIJE PORAŽENA, Ruse nikad ne smemo POTCENITI

Autor:

Svet

03.07.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske oružane snage su ''u modricama'', ali nikako nisu poražene u ratu u Ukrajini, izjavio je danas visoki oficir NATO, admiral Rob Bauer.

AMERIČKI ADMIRAL UPOZORAVA NATO: Rusija je u modrnicama, ali nikako NIJE PORAŽENA, Ruse nikad ne smemo POTCENITI

Foto: Tanjug/AP

Sukob u Rostovu

On je najavio najveću rekonstrukciju vojnih planova Alijanse još od Hladnog rata, u slučaju da Moskva, kako je rekao, proširi sukob.

''Nikada ne smemo potceniti Ruse i njihovu sposobnost da se oporave. Ono što generalno vidimo jeste da su Rusi oprezni oko NATO-a. Oni nisu za traženje sukoba sa NATO-om. Mislim da je to znak da su veoma, veoma zauzeti. U kopnenom domenu, ne mislim da imaju puno snaga na raspolaganju da bilo šta urade bilo kome drugom'', rekao je Bauer.

Dodao je da se procenjuje da je oko 94 odsto ruskih kopnenih snaga angažovano u ratu u Ukrajini.

AP navodi da Alijansa priprema nove planove delovanja, koji se zasnivaju na snazi ruske vojske u periodu pre početka rata u Ukrajini. Kako prenosi agencija, oko 40.000 vojnika je u pripravnosti na položajima od Estonije na severu do Rumunije na Crnom moru, a oko 100 letelica svakog dana uzleti na tim teritorijama, i da na Baltičkom i Sredozemnom moru deluje ukupno 27 ratnih brodova.

Prema novim planovima, NATO ima za cilj da ima do 300.000 vojnika spremnih da pređu na istočni bok u roku od 30 dana. Bauer je istakao da je rat iscrpeo ruske kopnene snage, ali ne i njenu mornaricu i vazduhoplovstvo.

''Uvereni smo da će se Rusi rekonstruisati. Nastavljamo da ih posmatramo kao ozbiljnu pretnju na moru, a posebno u vazduhu i svemiru. Oni su i dalje veoma sposobni, a pogotovo u nuklearnom smislu'', kazao je visoki oficir NATO. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading