ŠOKANTNA TVRDNJA REŽISERA FILMA TITANIK: "Znao sam da je podmornica tačno ispod tačke zarona, potraga je bila duga i košmarna FARSA"

Autor:

Svet

23.06.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki reditelj Džejms Kameron, koji je režirao film Titanik, izjavio je da je znao da je podmornica Titan uništena manje od 24 sata nakon što je izgubljen kontakt sa njom.

ŠOKANTNA TVRDNJA REŽISERA FILMA TITANIK: "Znao sam da je podmornica tačno ispod tačke zarona, potraga je bila duga i košmarna FARSA"

Foto: Tanjug/AP

"Poslao sam mejl svima koje poznajem i rekao da smo izgubili neke prijatelje. Podmornica je implodirala. Sada se raskomadana nalazi na dnu. Poslao sam to u ponedeljak ujutru", rekao je Kameron u intervjuu za Rojters.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Dodao je da bi voleo da je ranije upozorio na tehnologiju kompanije Ošengejt. Kaže da je bio skeptičan kada je čuo da ta kompanija pravi podmornicu sa kompozitnim trupom od ugljeničnih vlakana i titanijuma.

"Mislio sam da je to užasna ideja. Voleo bih da sam progovorio, ali pretpostavio sam da je neko pametniji od mene jer nikada nisam eksperimentisao sa tom tehnologijom", rekao je Kameron.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Američka obalska straža u četvrtak je potvrdila da su svi putnici podmornice Titan poginuli nakon "katastrofalnog" incidenta.

Kontraadmiral Džon Mauger, komandant Prve obalske straže izjavio je da je otkriven repni konus podmornice na oko 500 metara od pramca Titanika na morskom dnu.

"Krhotine odgovaraju katastrofalnoj imploziji komore pod pritiskom. Nakon ovog otkrića, odmah smo obavestili porodice u ime Obalske straže Sjedinjenih Država i cele ujedinjene komande. Izražavam najdublje saučešće porodicama“, dodao je Mauger.

Kameron, koji je 30 puta posetio najpoznatiju svetsku olupinu, rekao je da tragedija ima sličnosti sa katastrofom na Titaniku, gde je kapetan više puta ignorisao upozorenja o nadolazećoj santi leda, ali je nastavila da plovi, i to najvećom brzinom. On je potragu nazvao "dugom košmarnom šaradom".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kameron je rekao da je potraga obalske straže „kao duga i košmarna šarada u kojoj ljudi trčkaraju okolo i pričaju o zvukovima udaranja i o kiseoniku“.

„Znao sam da je podmornica tačno ispod svoje tačke zarona. Upravo tamo su je i pronašli“, rekao je on.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading