BELORUSIJA UVODI KASTRACIJU PEDOFILA: Lukašenko doneo RIGOROZNE mere

Autor:

Svet

20.06.2023

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao deo akcionog plana, ministarstvo zdravlja je razvilo i odobrilo "klinički protokol koji sadrži algoritam za lečenje pedofilije".

BELORUSIJA UVODI KASTRACIJU PEDOFILA: Lukašenko doneo RIGOROZNE mere

Foto: Tanjug/AP

Belorusija namerava da uvede hemijsku kastraciju kao deo programa lečenja pedofila, najavljeno je iz kancelarije vrhovnog tužioca. Cilj je da se deca, potencijalne žrtve, zaštite od zlostavljanja i eksplatacije.

Amandmani na postojeći krivični zakon su već pripremljeni, a iz ministarstva unutrašnjih poslova navode da će hemijska kastracija osuđenih za pedofiliju biti obavezna kao deo njihove sudske presude.

Kao deo akcionog plana, ministarstvo zdravlja je razvilo i odobrilo "klinički protokol koji sadrži algoritam za lečenje pedofilije", a pripremljen je i mehanizam za rehabilitaciju žrtava seksualnog zlostavljanja.

Iz vlade je saopšteno i da predsednik Aleksandar Lukašenko snažno podržava pooštravanje zakonskih odredbi, kao i da ranije osuđeni pedofili moraju da nose elektronske narukvice. Hemijska kastracija je dozvoljena u pojedinim američkim državama, Kanadi, Danskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading