NESTALA ANASTASIJA (27) U GRČKOJ: Policija pronašla telefon - ovaj detalj privukao pažnju, izvučena SIM kartica

Autor:

Svet

18.06.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mobilni telefon, koji je ranije u napuštenoj zgradi u oblasti Marmarija pronašao čovek koji radi kao obezbeđenje.

NESTALA ANASTASIJA (27) U GRČKOJ: Policija pronašla telefon - ovaj detalj privukao pažnju, izvučena SIM kartica

Foto: pixabay.com, printscreen

Slučaj nestanka Anastasije Rubinske (27), kojoj se trag izgubio u ponedeljak uveče na ostrvu Kos u Grčkoj, i dalje je obavijen velom misterije.

Mediji prenose da je nađen njen mobilni telefon bez SIM kartice, a porodica nestale devojke poslala je grupu privatnih detektiva koji će pokušati da saznaju šta se te kobne noći dogodilo, prenosi Blic.

Mobilni telefon, koji je ranije u napuštenoj zgradi u oblasti Marmarija pronašao čovek koji radi kao obezbeđenje, a za koji je utvrđeno da pripada nestaloj Anastasiji - pregledali su nadležni i utvrđeno je da je SIM kartica izvađena iz uređaja. Ta činjenica je, kako ocenjuje Katimerini, dodatno pojačala sumnje policije da se iza njenog nestanka krije zločin.

Bangladežanin glavni osumnjičeni

Istovremeno, prema informacijama, na telu mladića iz Bangladeša (32) koji se smatra glavnim osumnjičenim za nestanak devojke, pronađene su ogrebotine i tragovi borbe. On je uhapšen, a nadležni su mu uzeli uzorak DNK sa genitalija i noktiju, a dlake plave kose pronađene i u kući u kojoj je živeo.Još jedan važan element koji nadležni ispituju jeste da muškarac, kod koga je pronađena avionska karta za Italiju, koja je navodno izdata dan nakon nestanka devojke, nije obavestio nikoga, čak ni svog cimera, da namerava da ode.

Policija na Kosu takođe pregleda i ispituje snimke sa pet sigurnosnih kamera sa različitih mesta koji prikazuju Anastasijino kretanje. Kako je objavljeno, na njima se vidi kako lepa plavokosa devojka kupuje u mini marketu koji se nalazi nekoliko kilometara od hotela u kome je radila. Na jednom od snimaka vidi se kako kupuje limenke piva, izlazi iz mini marketa i sedi na terasi i pije. Istovremeno sa njom u prodavnici je i 32-godišnjak iz Bangladeša koji je uhapšen pod optužbom za otmicu i smatra se glavnim osumnjičenim za Anastasijin nestanak. Kako se vidi u materijalu, kada je mladić vidi, prilazi joj i počinje da razgovara sa njom, a dolaze i drugi stranci.

Na kraju snimka vidi se kako ona odlazi sa njim, sedaju na motocikl i kreću u pravcu puta koji vodi do njegove kuće. Policija veruje da će upravo u toj kući možda pronaći dokaze koji će joj pomoći da reši slučaj.

Policijski uviđaj se nastavlja kako bi se locirao bilo kakav trag devojke, a juče se očekivao dolazak ekipe Uprave za ubistva iz Atine na ostrvo. U operaciji lociranja devojke već su uključeni pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne brigade, Helenskog spasilačkog tima, kao i volonteri koji dronom i specijalno obučenim psima „češljaju" prostor gde je poslednji put primećena devojka.

Istovremeno, na ostrvo Kos danas ide grupa privatnih detektiva iz Poljske, koji će, po nalogu porodice, izvršiti uviđaj u okolini kako bi pokušali da lociraju Anastasiju. Takođe, na društvenim mrežama u Poljskoj kreirane su grupe u kojima se objavljuju informacije koje mogu biti korisne u istrazi.

Trčao u panici

Prema rečima komšinice koja živi pored uhapšenog mladića, on je poslednjih nekoliko godina živeo na ostrvu i povremeno je radio, čisteći bašte i pomažući poljoprivrednicima, a poslednjih meseci je bio nezaposlen.

Žena je ispričala da je prošle srede popodne videla muškarca iz Bangladeša kako trči ispred njene kuće, a njegova odeća je umrljana travom. Prošao je pored nje bez reči jer se činilo da je u panici. Posle nekog vremena tražio je muža ove žene, a komšinica kaže da ga je prvi put videla u takvom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading