DEVOJČICA (10) 24 SATA PROVELA POTPUNO SAMA U DIVLJINI: Izgubila se dok je prelazila most, kad su je našli izustila SAMO OVO!

Autor:

Svet

08.06.2023

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neposredno pre nego što su stali da ručaju, članovi njene šire porodice primetili su da je nema.

DEVOJČICA (10) 24 SATA PROVELA POTPUNO SAMA U DIVLJINI: Izgubila se dok je prelazila most, kad su je našli izustila SAMO OVO!

Foto: Tanjug/AP

Desetogodišnja devojčica preživela je sama više od 24 sata u planinskom lancu Kaskade u državi Vašington. Šungla Mašvani izgubila se u nedelju dok je prelazila pešački most na stazi Katedrala Roka u severnom delu doline reke Kle Elum. Istog dana je prijavljen njen nestanak, prenosi "Gardijan".

Neposredno pre nego što su stali da ručaju, članovi njene šire porodice primetili su da je nema. Porodična potraga za detetom bila je otežana jer je komunikacija u okolini izuzetno ograničena, bez mobilnog ili radio signala.

Dvadeset odraslih u grupi tražilo je Šunglu dva sata dok im u pomoć nije pritekao obližnji stanovnik i pozvao policiju.

Lokalni šerif odmah je rasporedilo tim za pretragu koji se sastojao od ljudi na zemlji, policijskih pasa, dronova i helikoptera. Oblast u kojoj je Šungla izgubljena opisana je kao "strma, hrapava i udaljena, sa gustim drvećem i šikarom".

Oko 15 časova u ponedeljak, dva dobrovoljca istraživačkog tima su na kraju pronašli Šunglu živu sa lakšim povredama, 2,5 kilometra od mesta gde je poslednji put viđena. Ona je bezbedno vraćena čamcem na naduvavanje.

- Mašvani je pešačila nizvodno kroz gustu šumu i provela hladnu noć u šumi - navodi se u objavi.

Šungla je rekla svojoj porodici i spasiocima da se izgubila kada nije mogla da pronađe most koji je koristila njena porodica, ali "znala je da je prava stvar da ide pored reke".

Šunglina porodica kaže da uživa šetnjama po ruralnim i udaljenim krajevima SAD jer ih podsećaju na Avganistan, koji su napustili pre dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading