MOGLO JE DA BUDE GOTOVO JOŠ U MARTU 2022! Američki ekonomista tvrdi: SAD zaustavile mirne razgovore Ukrajine i Rusije!

Autor:

Svet

11.06.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Ukrajina su bile skoro postigle dogovor u martu prošle godine, ali su SAD sprečile da se sukob okonča diplomatskim putem, izjavio je američki ekonomista Džefri Saks tokom Međunarodnog samita za mir u Ukrajini, koji su organizovale brojne nevladine organizacije u subotu u Beču.

MOGLO JE DA BUDE GOTOVO JOŠ U MARTU 2022! Američki ekonomista tvrdi: SAD zaustavile mirne razgovore Ukrajine i Rusije!

Foto: printskrin

- Mir se može postići pregovorima, čak je bio skoro postignut. U martu 2022. skoro smo uspeli da postignemo mir pregovorima, odmah nakon početka (specijalne vojne operacije). U martu 2022. vlade Ukrajine i Rusije su razmenile dokumente i dogovorile sporazum uz posredovanje vlade Turske i nezvaničnim posredovanjem tadašnjeg izraelskog premijera Naftali Beneta. Ovaj sporazum je bio skoro postignut i potpisan. Mediji o tome ne pišu, ali su Sjedinjene Države prekinule pregovore - istakao je ekonomista.


Prema njegovim rečima, Vašington nije želeo da se sukob završi pregovorima. Sjedinjene Države su, nastavio je Saks, odustale od diplomatije između 2014. i 2021. godine, ohrabrujući Kijev da ne poštuje Minske sporazume.


- Pregovori su i dalje mogući. Za to je potrebno da predsednik Bajden kaže da će NATO prestati da se širi, ako Rusija prekine borbe. To će biti osnova mira - smatra ekonomista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading