ČEKA SE SAMO SPISAK: Kijev je najavio da će uskoro imati uslove za članstvo NATO

Autor:

Svet

10.06.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje sve naznake da će Kijev dobiti ono što želi u određenom formatu na predstojećem samitu u Viljnusu, rekao je zamenik ministra odbrane te zemlje Vladimir Gavrilov

ČEKA SE SAMO SPISAK: Kijev je najavio da će uskoro imati uslove za članstvo NATO

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovara na pitanja novinara

Na predstojećem samitu Severnoatlantske alijanse u Viljnusu ukrajinska strana će dobiti spisak zahteva za članstvo u NATO-u, koje bi navodno mogla da ostvari u roku od dve godine po završetku sukoba, saopštio je zamenik ministra odbrane te zemlje Vladimir Gavrilov.

- Na samitu u julu, zemlje NATO-a će utvrditi mapu puta za učlanjenje, koja će biti fiksiran. Postoje sve naznake da će Ukrajina dobiti ono što želi u određenom formatu - naveo je Gavrilov, a prenosi Ministarstvo odbrane Ukrajine.

On smatra da, bez obzira na konsenzusni mehanizam na koji NATO usvaja odluke i pravo veta zemalja-članica Alijanse, neće biti većih problema s prihvatanjem odluke o Ukrajini.

- Već sada na samitu u Viljnusu, Ukrajina treba jasno da shvati da posle rata, recimo u roku od godinu ili dve, nakon određenih procedura, možemo da budemo članica NATO-a - zaključio je Gavrilov.

Podsetimo, ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da se Kijev nada da će dobiti jasan poziv u Alijansu na julskom samitu NATO-a u Viljnusu. On je takođe napomenuo da je "ukrajinska vojska razočarana što Ukrajina još nije dobila jasan pozitivan odgovor o pristupanju EU i NATO-u".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading