ISPRAVKA: U Poljskoj nije zabežen povećan nivo radijacije zbog ruskih napada na zapadu Ukrajine

Autor:

Svet

19.05.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Datuma 19.05.2023 Portal Republika.rs objavio je tekst sa naslovom da je "NOVA DRAMA - RADIOAKTIVNI OBLAK IDE KA EVROPI? Moska uputila jezivo upozorenje!" što je manipulisanje činjenicama, stoga ispravljamo tekst i izvinjavamo se čitaocima na zabuni. Na to nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

ISPRAVKA: U Poljskoj nije zabežen povećan nivo radijacije zbog ruskih napada na zapadu Ukrajine

Foto: Pixabay

Celu analizu možete pogledati ovde: https://raskrinkavanje.ba/analiza/nepostojeci-radioaktivni-oblak-favoriziranje-ruskih-izvora-pri-izvjestavanju

Je li tačno da se “radioaktivni oblak uputio ka zapadnoj Evropi”?

Nadovezujući se na ranije netačne tvrdnje o povećanom nivou radijacije u Ukrajini nakon ruskog napada dronovima na zapadni deo te zemlje, Patrušev je izjavio da je i u Poljskoj povećana radijacija, te da se "radioaktivni oblak kreće ka Evropi". Naš portal je njegove izjave u svojim izveštajima predstavio kao činjenice, ne spominjući pritom mnoštvo dodatnih i bitnih informacija o ovoj temi, poput demantija poljskih zvaničnih izvora.

Zbog sve većeg broja lažnih informacija o opasnosti od radijacije u Poljskoj koje se prenose u medijima, Nacionalna agencija za atomsku energiju obaveštava da je radijacijska situacija u zemlji normalna. Privremene, povišene vrednosti prirodne radijacijske pozadine nisu ništa neobično i javljaju se redovno, npr. tokom padavina.

Portal Republika izvinjava se svojim čitaocima na grešci.

(Republika.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading