ERDOGAN PAO ISPOD 50 ODSTO! Tvrdi da se "krade narodna volja"! Njegov protivkandidat Kiličdaroglu kaže da "noćas nema spavanja"!

Autor:

Svet

14.05.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Molim sve učesnike procesa i kolege da ostanu u biračkim jedinicama, bez obzira na sve, sve dok ne budu zvanično objavljeni rezultati, naveo je Erdogan.

ERDOGAN PAO ISPOD 50 ODSTO! Tvrdi da se "krade narodna volja"! Njegov protivkandidat Kiličdaroglu kaže da "noćas nema spavanja"!

Foto: Tanjug/AP

Na osnovu prebrojanih 89,24 odsto glasova, aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je na predsedničkim izborima osvojio 49,94 odsto glasova, dok je njegov glavni protivkandidat Kemal Kiličdaroglu osvojio 44,30 odsto glasova, saopštila je agencija Anadolija

 

 

Erdogan je pozvao pristalice da ne napuštaju izborne jedinice.

- Molim sve učesnike procesa i kolege da ostanu u biračkim jedinicama, bez obzira na sve, sve dok ne budu zvanično objavljeni rezultati - naveo je Erdogan.

Kolone automobila u znak podrške Erdoganu prolaze ulicama Istanbula, javio je dopisnik Sputnjika.

Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras da je žurba da se objave rezultati dok traje prebrojavanje ustvari predstavlja "krađu narodne volje", dok je njegov glavni rival, kandidat opozicije Kemal Kiličdaroglu upozorio vlasti da treba da evidentira rezultate iz cele zemlje.

- Dok su izbori održani u pozitivnoj i demokratskoj atmosferi, a prebrojavanje i dalje traje, pokušavanje da se na brzinu objave rezultati znači uzurpaciju narodne volje - naveo je Erdogan na Tviteru, preneo je Rojters.

Kiličdaroglu je, takođe na Tviteru, rekao da svi listići treba da se uzmu u obzir.

- Nećemo spavati noćas - poručio je opozicioni lider.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading