ERDOGAN IZNEO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKE! "Bajden naredio da me svrgnu"!

Autor:

Svet

13.05.2023

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Turskoj se sutra održavaju predsednički i parlamentarni izbori, koji predstavljaju najveći izazov za 20-godišnju vladavinu aktelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

ERDOGAN IZNEO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKE! "Bajden naredio da me svrgnu"!

Foto: printskrin

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je predsednik SAD Džo Bajden, kako je rekao, ''naredio da Erdogan bude svrgnut'' na sutrašnjim predsedničkim izborima u Turskoj.

- Bajden je dao naređenje da se Erdogan svrgne, ja to znam. Svi moji ljudi to znaju. Ako je to slučaj, sutra će glasački listići dati odgovor i Bajdenu - rekao je Erdogan, komentarišući Bajdenovu izjavu iz vremena predsedničke kampanje u SAD 2020, kada je istakao da Vašington treba da ohrabri Erdoganove protivnike da ga pobede na izborima, preneo je Rojters.

Portparol američkog Stejt departmenta rekao je da je Turska dugogodišnji saveznik SAD i da će Vašington pažljivo pratiti izbore, i dodao da ''SAD neće zauzeti stranu na izborima''.

Erdogan je ocenio da opozicija u Turskoj prima naređenja od Zapada, i da će se ''povinovati željama zapadnih nacija ako budu izabrani''.

U Turskoj se sutra održavaju predsednički i parlamentarni izbori, koji predstavljaju najveći izazov za 20-godišnju vladavinu aktelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, navodi Rojters.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džonko

14.05.2023 02:11

Pa već je bio gotov atentat na Erdogana pa su ga Rusi bukvalno fizički spasili 2020... To što su tražili da isporuči sisteme PVO S-400 Ukrajini pa je on odbio još mu je poremetilo odnose sa USA i nije čudo da hoće da ga skinu sa čela najjače vojne sile NATO-a u Evropi...!!!