ISTRAGA PROTIV BRITANSKOG PREMIJERA: Zbog firme svoje žene tražio četiri milijarde funti više u budžetu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

17.04.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijel Grinberg, komesar za standarde britanskog parlamenta, otvorio je istragu protiv britanskog premijera Rišija Sunaka zbog navoda da nije ukazao na potencijalni sukob interesa u vezi sa kompanijom za brigu o deci u kojoj je njegova supruga investitor.

ISTRAGA PROTIV BRITANSKOG PREMIJERA: Zbog firme svoje žene tražio četiri milijarde funti više u budžetu (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sunakova supruga Akšata Murti navedena je kao akcionar u "Koru kids", jednoj od šest privatnih kompanija u Velikoj Britaniji koje pružaju usluge pronalaženja osoba koje čuvaju decu.

Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Riši Sunak

Te firme će imati značajnu finsijsku korist od odluke vlade u Londonu da u državnom budžetu odvoji dodatnih četiri milijarde funti za podsticanje ljudi da se bave čuvanjem dece.

Očekuje se da će "Koru kids" od tog vladinog podsticaja dobijati 600 funti na ima svake osobe koje se odluči da se zvanično bavi profesijom negovatelja dece, a ta suma se duplira ako novi zaposleni pronađe posao putem firme Sunakove žene.

 

Sunak je ranije, na parlamentarnom odboru za interese, na pitanje laburističke poslanice Ketrine Mekinel o povezanosti poslvonih interesa njegove supruge i predložene šeme podsticanja čuvanja dece, rekao da je sve prijavio "na normalan način".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading