IZGLEDAŠ UMORNO: Lukašenko upozorio Putina, ruski lider reagovao kako NIKO NIJE OČEKIVAO!

Autor:

Svet

06.04.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je pokušao da uguši ispad Aleksandra Lukašenka.

IZGLEDAŠ UMORNO: Lukašenko upozorio Putina, ruski lider reagovao kako NIKO NIJE OČEKIVAO!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Vladimiru Putinu je kolega Aleksandar Lukašenko rekao da izgleda umorno pre nego što su se dvojica moćnika našla u "muškom zagrljaju“.

Lukašenko se nadvio nad svog  saveznika dok je pozdravljao Putina nečim što je ličilo na zagrljaj medveda.

On je stigao u Kremlj u Moskvi na dvodnevne razgovore o daljem širenju veza između njihovih zemalja. Prošle nedelje, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će dvojica lidera tokom posete razgovarati o Lukašenkovom pozivu na hitan prekid vatre u Ukrajini.

Susret se dešava nakon što je Putin prošlog meseca rekao da će Rusija nastojati da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Pozdravljajući Putina (70), Lukašenko je Rusu rekao da "izgleda umorno“.

"Minski diktator" upitao je ruskog predsednika: "Da li ste dobro? Izgledate umorno."

Putin je odgovorio slegnuvši ramenima.

- Kažem vam, umorni predsedniče - ponovio je Lukašenko ponovo.

Putin je pokušao da uguši Lukašenkov ispad.

- U redu je, moram malo da radim - rekao je.

Putin je takođe rekao Lukašenku u komentarima koje je emitovala državna televizija:

- Moram da kažem da smo uradili mnogo kao rezultat našeg zajedničkog rada u svim oblastima.

- O svemu tome razgovaraćemo sutra – to se odnosi na našu saradnju u međunarodnoj areni i zajedničko rešavanje pitanja obezbeđenja bezbednosti naših država.

Moskva je najbliži politički i finansijski podržavalac Minska. Lukašenko je dozvolio Putinu da koristi teritoriju Belorusije kao lansirnu rampu za invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Putin je prošlog meseca rekao da Rusija planira da postavi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, njenom susedu i savezniku. Saopštenje je označilo još jedan pokušaj ruskog lidera da zakači nuklearnu pretnju kako bi obeshrabrio Zapad da podrži Ukrajinu.

Putin je rekao da će izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biti završena do početka jula. Rusija je takođe pomogla u modernizaciji beloruskih ratnih aviona kako bi bili sposobni da nose nuklearno oružje i obezbedila je zemlji koja se graniči sa Ukrajinom rakete kratkog dometa Iskander koje bi mogle da nose nuklearnu bojevu glavu, rekao je on.

Rusija i Belorusija su formalno deo Unije, unije bez granica i saveza između dve bivše sovjetske republike. Predratno stanovništvo Rusije bilo je oko 140 miliona u poređenju sa samo 9 miliona u Belorusiji.

Ranije kada je Lukašenko stigao u Moskvu, izgledalo je da je u bolovima što se videlo dok je silazio niz stepenice svog predsedničkog aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading