AMERIČKE BANKE U PAKLU, NAJNOVIJI PODACI IH DOKUSURILI: Klijenti povukli skoro 100 milijardi dolara DEPOZITA?

Autor:

Svet

25.03.2023

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je održan nedugo nakon zatvaranja tržišta u petak.

AMERIČKE BANKE U PAKLU, NAJNOVIJI PODACI IH DOKUSURILI: Klijenti povukli skoro 100 milijardi dolara DEPOZITA?

Foto: Shutterstok, Pixabay

Izbori u SAD

Najnoviji podaci pokazuju da su klijenti iz američkih banaka povukli gotovo 100 milijardi dolara depozita. Zbog novonastale situacije, ministarka finansija Dženet Jelen i predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel sazvali su u petak zatvoreni sastanak Veća za nadzor finansijske stabilnosti.

- Veće je raspravljalo o trenutnim uslovima u bankarskom sektoru i zaključilo da američki bankovni sistem ostaje zdrav i otporan - navedeno je saopštenju.

Veće je takođe raspravljalo o tekućim naporima agencija članica da prate finansijska kretanja.

Sastanak je održan nedugo nakon zatvaranja tržišta u petak, gotovo u isto vreme kad su novi podaci Fed-a pokazali da su klijenti banaka tokom protekle nedelje povukli 98,4 milijarde dolara s računa.

Podaci pokazuju da je najveći deo novca povučen iz malih banaka.

Povlačenja su smanjila ukupne depozite na nešto više od 17,5 biliona dolara i predstavljala su oko 0,6 odsto ukupnog iznosa. Depoziti su u stalnom padu tokom proteklih godinu dana. Prema poslednjim podacima FED-a, Pali su za 582,4 milijarde dolara od februara 2022. godine, prenose američki mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading