NESTALE TRI AMERIKANKE U MEKSIKU: Otišle da prodaju garderobu, pa im se potpuno izgubio trag!

Autor:

Svet

12.03.2023

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak se dogodio u slično vreme kad i otmica i ubistvo četvorice muškaraca.

NESTALE TRI AMERIKANKE U MEKSIKU: Otišle da prodaju garderobu, pa im se potpuno izgubio trag!

Foto: Twitter

Američka policija je potvrdila da su tri Amerikanke nestale u Meksiku nakon što su pre više od dve nedelje prešle američko-meksičku granicu u Teksasu.

Marina Perez Rios (48), njena sestra Martiza Trinidad Perez Rios (47) i njihova prijateljica Dora Alisia Servantes Saenz (53) došle su u Meksiko 24. februara, kazao je Roel Bermea, šef policije u teksaškom gradiću Penitasu.

Tri žene su se uputile prema gradu Montemorelosu u meksičkoj državi Nuevo Lion radi prodaje odeće na pijaci koja je smještena oko 3 sata vožnje južno od granice s SAD-om.

Marinin suprug je ceo vikend zvao žene, ali kako nije uspevao uspostaviti kontakt s njima, pa se obratio istražiteljima za pomoć, piše CNN.

"Nemamo veći prioritet od sigurnosti američkih građana"

Kako se do ponedjeljka nije čuo s njima, obratio se istražiteljima za pomoć, navode vlasti. Utvrđeno je kako su nestale žene prešle granicu u automobilu Chevy Silverado iz 1995. godine. Portparol američkog ministarstva spoljnih poslova rekao je da su "svesni izveštaja o tri američke državljanke nestale u Meksiku".

- Ministarstvo spoljnih poslova nema veći prioritet od dobrobiti i sigurnosti američkih građana u inostranstvu. Spremni smo pružiti odgovarajuću pomoć građanima SAD-a u potrebi i njihovim porodicama. Kad američki građanin nestane, blisko sarađujemo s lokalnim vlastima dok sprovode svoje napore u potrazi te delimo informacije s porodicama koliko god možemo - kazao je on. 

Oteti Amerikanci Meksiku

Njihov nestanak se dogodio pre nego što je četvoro Amerikanaca 3. marta oteto u meksičkom pograničnom gradu Matamorosu, koji se nalazi otprilike 480 kilometara istočno od Montemorelosa. Podsjetimo, dvojica Amerikanaca, Šaid Vudard  i Zindell Braun, ubijeni su, a njihova tela predata su u četvrtak američkim diplomatskim vlastima. 

Dvoje preživelih, LaTavia Vašinfton Mekgi i Erik Vilijams, vratili su se u utorak u SAD kako bi bili lečeni u bolnici. Ukupno šest osoba uhapšeno je u vezi s nasilnom otmicom 3. marta. Kartel odgovoran za otmicu je objavio pismo izvinjenja i predao svojih pet članova za koje se pretpostavlja da su odgovorni za ubistvo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading