GRČKI MINISTAR PODNEO OSTAVKU: Napori da se spreči nesreća nisu bili dovoljni!

Autor: Republika

Svet

01.03.2023

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grćki ministar za infrastrukturu i saobraćaj, Karamanlis preuzima odgovornost za 'dugogodišnje neuspehe zbog stanja na železnici.

GRČKI MINISTAR PODNEO OSTAVKU: Napori da se spreči nesreća nisu bili dovoljni!

Foto: Tanjug/AP

Grčki ministar za infrastrukturu i saobraćaj Kostas Karamanlis podneo je danas ostavku, nakon što je u sinoćnom sudaru dva voza severno od Larise poginulo najmanje 36 ljudi, a 72 povređeno, preneo je danas grčki portal Ekatimerini.

Karamanlis je rekao da preuzima odgovornost za ''dugogodišnje neuspehe da se popravi stanje na železnicama'' i dodao da je podnošenje ostavke njegova dužnost i ''najmanje što je mogao da učini da oda počast žrtvama''.

Foto: Tanjug/AP

 

On je naveo da, kada se desi nešto tako tragično, nije moguće nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

- U ove tri i po godine uložili smo sve napore da poboljšamo stanje. Nažalost, napori nisu bili dovoljni da se spreči ovakva nesreća. I ovo je veoma teško za sve nas i za mene lično - rekao je Karamanlis.

Međugradski putnički voz sa oko 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun, sudario se tokom noći sa teretnim vozom, koji se u suprotnom smeru kretao istim kolosekom. Nesreća se dogodila kod mesta Tempi, severno od Larise, u Tesaliji, kako prenosi 24 sedam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading